Ενημέρωση με ένα κλικ

Αύξηση κρουσμάτων «οδηγεί το Τοκίο στα όρια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης»

Η αύξηση κρουσμάτων προκαλεί πανικό στην Άπω Ανατολή

Σε επιβεβαίωση 50 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, προχώρησε η Ιαπωνία, αριθμό ρεκόρ σε ό,τι αφορά την ημερήσια αύξηση τους, με πληροφορίες του κρατικού δικτύου NHK, την ώρα που η κυβερνήτης της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η κυβερνήτης Γιουρίκο Κόικε απηύθυνε έκκληση ύστερα από την αύξηση των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα, που σύμφωνα με την ίδια οδηγούν το Τόκιο στα όρια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Η Κόικε ζήτησε από τους δεκάδες εκατομμύρια κατοίκους της πόλης και των γύρω περιοχών να αποφύγουν μη απαραίτητες μετακινήσεις έως τις 12 Απριλίου και κυρίως αυτό το σαββατοκύριακο.

Η Ιαπωνία μετρά πάνω από 1.400 κρούσματα καθώς και 47 θανάτους, εξαιρουμένων αυτών του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο είχε μπει σε καραντίνα τον περασμένο μήνα.

Παρά τον χαμηλό αριθμό κρουσμάτων στην πρωτεύουσα των 14 εκατομμυρίων κατοίκων, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκρηκτικής αύξησης, δεδομένου ότι οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να ιχνηλατήσουν τις επαφές για περισσότερα από τα μισά νέα κρούσματα.

Στην γειτονία που κατοικοεδρεύει ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε στο κεντρικό Τόκιο, το σκηνικό θυμίζει ένα συνηθισμένο Σάββατο, με κάποιους να κάνουν τζόκινγκ και άλλους να πηγαίνουν βόλτα το σκύλο τους, σύμφωνα με αναφο΄ρες.

“Ανησυχώ λίγο γιατί έχω ένα ραντεβού σήμερα και πρέπει να είμαι εκτός σπιτιού”, δήλωσε 41χρονος άνδρας ο οποίος περπατούσε στο δρόμο χωρίς να θέλει να κατονομαστεί. “Δεν είναι κάτι που δεν μπορώ να ακυρώσω, αλλά πρέπει να συναντήσω κάποιον. Αργότερα θα πάρω το τρένο”.

Η κίνηση στα τρένα ήταν αισθητή, παρόλα αυτά η επιβατική κίνηση ήταν μειωμένη. Ορισμένα πολυκαταστήματα, κινηματογράφοι, μουσεία και πάρκα ήταν κλειστά αλλά πολλά σούπερ μάρκετ και μπακάλικα λειτουργούσαν κανονικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει