Ενημέρωση με ένα κλικ

Λήψη αυστηρότερων μέτρων στην Αυστραλία

Λήψη αυστηρότερων μέτρων στην Αυστραλία, μετά την αύξηση νεκρών και ασθενών του κορονοϊού

Σε εφαρμογή αυστηρότερων μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, προχωρά η Αυστραλία, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του κορονοϊού στην κοινότητα, επιβάλλοντας πρόστιμα, αποκλείοντας την πρόσβαση σε παραλίες, ενώ σε περίπτωση που οι πολίτες αψηφίσουν τους περιορισμούς, οι αρχές απειλούν με περαιτέρω περιορισμούς

Τα μετρά εφαρμόζονται μετά την αύξηση των νεκρών σε 14, με το τελευταίο θύμα, να αποτελεί ηλικιωμένη σε γηροκομείο στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, όπου πολλοί τρόφιμοι και εργαζόμενοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους των υπηρεσιών υγείας.

Ταυτόχρονα αύξηση εμφανίζει και ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα, με μια αύξηση κατά 212 , εντός 24ώρου και 3.378, σε γενικό σύνολο, με τα δύο τρίτα εξ αυτών να εντοπίζονται στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού στην Αυστραλία παραμένει χαμηλότερος σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, αν και επιταχύνεται, ιδιαίτερα στις πολιτείες της Νέας Νότιας Ουαλίας και της Βικτόριας, όπου συγκεντρώνεται πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού των 25,5 εκατ. κατοίκων της χώρας.

Από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, τέθηκε σε ισχύ, υποχρεωτική καραντίνα σε ξενοδοχείο για 2 εβδομάδες, σε όσους πολίτες επιστρέφουν, με το κόστος να καλύπτεται από την κυβέρνηση. Το στρατιωτικό προσωπικό θα διασφαλίσει την συμμόρφωση των ταξιδιωτών στους νέους κανόνες.

«Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη του κόσμου όπου εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και νομίζω ότι κάθε ταξιδιώτης που επιστρέφει αποτελεί σημαντικό κίνδυνο», δήλωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της πολιτείας της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Τα δύο τρίτα των κρουσμάτων στην Αυστραλία οφείλονται σε επαφές με ανθρώπους που επέστρεψαν από το εξωτερικό, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που ασχολούνται με θέματα υγείας, αν και αυξάνεται η μετάδοση του ιού στην κοινότητα.

Η επικεφαλής της κυβέρνησης στην πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζίκλιαν δήλωσε ότι μπορεί να χρειαστεί αυστηρότερη εφαρμογή της κοινωνικής αποστασιοποίησης εάν αρχίσουν να αυξάνονται τα περιστατικά τοπικής διάδοσης με ανησυχητικό ρυθμό.

Με αποστολή μηνυμάτων η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Αυστραλίας και οι τοπικές κυβερνήσεις των πολιτειών, καλούν τον πληθυσμό τους ν’ακυρώσει πάρτι και συναθροίσεις, χωρίς όμως να έχει δωθεί κάποια σαφή εντολή ή οδηγία από το κράτος.

Η αστυνομία της Βικτόρια, προέβη στον αποκλεισμό παραλιών μετά τις εικόνες εκατοντάδων παραθεριστών σε Μπόντι του Σίδνεϊ τις τελευταίες ημέρες.

Σε άμεση επιβολή προστίμων σε πολίτες και επιχειρήσεις, προχωρούν οι πολιτείες της Βικτόριας και της Νότιας Αυστραλίας, σε περίπτωση που δεν τηρούνται οι κανόνες περί κοινωνικής αποστασιοποίησης, ύστερα από την υιοθέτηση αντίστοιχων μέτρων στη Νέα Νότια Ουαλία. Στην πολιτεία του Κουίνσλαντ, διεξάγονται τοπικές εκλογές με πάνω από ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους, και τις αρχές να ζητούν από τους ψηφοφόρους να έχουν το δικό τους στυλό και να τηρούν μεταξύ τους απόσταση ενάμιση μέτρου.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει