Ενημέρωση με ένα κλικ

ΣΟΚ! Αυτό είναι το αυτοσχέδιο όπλο με το οποίο δολοφονήθηκε ο Σίνζο Άμπε

Πάθος με τα όπλα φαίνεται να έχει ο δολοφόνος του πρώην Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, καθώς στο σπίτι του εντοπίστηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, ενώ το όπλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση, είναι αυτοσχέδιο και δημιουργημένο από τον ίδιο. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία βρήκε στο σπίτι του 41χρονου Τετσούγια Γιαμαγκάμι ένα εργαστήριο χειροποίητων όπλων και εκρηκτικών. Ταυτόχρονα, με βάση την επίσημη ενημέρωση των αρχών, το όπλο που χρησιμοποίησε, το κατασκεύασε ο ίδιος με δύο κομμάτια, ένα για την κάννη και το δεύτερο για τη λαβή, από ξύλο. Μάλιστα, χρησιμοποίησε και έναν ηλεκτρονικό μηχανισμό εκπυρσοκρότησης.

Αυτό είναι το αυτοσχέδιο όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης:

Αυστηροί νόμοι για οπλοκατοχή στην Ιαπωνία

Οι αρχές λοιπόν, ερευνούν εξονυχιστικά την ζωή του δολοφόνου του Σίνζο Άμπε, καθώς στην Ιαπωνία, οι περιορισμοί που αφορούν την οπλοκατοχή δεν επιτρέπουν στους πολίτες να οπλοφορούν και οι κυνηγοί που διαθέτουν σχετική άδεια επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους μόνο κυνηγετικά όπλα.

Οι ιδιοκτήτες όπλων είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν μαθήματα, να περνούν από γραπτές εξετάσεις και να υποβάλλονται σε εξέταση της ψυχικής τους κατάστασης, ενώ ελέγχεται και το ποινικό μητρώο τους.

Έτσι, οι επιθέσεις με όπλα, όταν συμβαίνουν, συνήθως περιλαμβάνουν κακοποιούς της μαφίας «yakuza», που χρησιμοποιούν παράνομα όπλα. Όταν σημειώνονται πολύνεκρες δολοφονίες, όπως το 2016 όταν είχαν δολοφονηθεί 19 άνθρωποι σε ένα ίδρυμα για άτομα με νοητική υστέρηση, συνήθως το φονικό όπλο είναι μαχαίρι

Επιπλέον, ασυνήθιστες είναι και οι επιθέσεις με στόχο πολιτικούς. Τα τελευταία 50 χρόνια είναι λιγοστές οι επιθέσεις που σημειώθηκαν, με προεξάρχουσα εκείνη το 2007, όταν δολοφονήθηκε ο δήμαρχος του Ναγκασάκι από έναν κακοποιό, ένα περιστατικό που είχε ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αυστηροποίηση των περιορισμών κατά της οπλοκατοχής.

 

 

Η τελευταία φορά που δολοφονήθηκε ένας πρώην πρωθυπουργός ήταν το 1936 στη διάρκεια του ακραίου προπολεμικού μιλιταρισμού στη χώρα.

Ποιος είναι ο 41χρονος δολοφόνος

Το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στην αστυνομία, ότι ο άνδρας, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον του Άμπε, ήταν δυσαρεστημένος μαζί του και αποφάσισε να τον σκοτώσει.

Δεν είναι σαφές ακόμη οι λόγοι της δυσαρέσκειας του άνδρα αυτού, που κατονομάστηκε από την αστυνομία — ονομάζεται Τετσούγια Γιαμαγκάμι και είναι μόνιμος κάτοικος στη Νάρα.

Σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση αμέσως, είναι πρώην μέλος του ιαπωνικού Πολεμικού Ναυτικού και χρησιμοποίησε χειροποίητο τουφέκι.

 

 

 

 

 

Πηγή: newsique.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει