Ενημέρωση με ένα κλικ

MasterChef 4: Το συγκινητικό μήνυμα του διαγωνιζόμενου με μειωμένη όραση (video)

Ο Βασίλης Στεφανίδης αν και πέρασε από τη πρώτη φάση του διαγωνισμού εντούτοις δεν κατάφερε να βγει νικητής και στη δεύτερη φάση αποχαιρετώντας το ριάλιτι μαγειρικής αφήνοντας ωστόσο γερό το στίγμα του.

Ο νεαρός φιλόδοξος μάγειρας απέσπασε καλές κριτικές ωστόσο το πιάτο του δεν στάθηκε ικανό να του δώσει το εισιτήριο για το επόμενο βήμα. O Βασίλης Στεφανίδης, o νεαρός που στις οντισιόν του ριάλιτι μαγειρικής είχε συγκλονίσει θεατές και κριτές με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει καθώς έχει μειωμένη όραση και βλέπει μόνο 5% από το ένα του μάτι.

Αυτό ωστόσο – δικαίως – δεν επηρέασε τους κριτές μένοντας μονάχα στο μαγειρικό ταλέντο προκειμένου να πάρουν την τελική τους απόφαση.

«Βασίλη, στην οντισιόν είχαμε πει ότι θα πρέπει η αντιμετώπιση να είναι αρκετά δίκαιη κι εμείς να κοιτάξουμε το πιάτο και την προσπάθεια. Το μήνυμα της παρουσίας σου εδώ είναι πολύ μεγαλύτερο από το ίδιο το πιάτο και τη μαγειρική, αλλά θα πρέπει να είμαστε και δίκαιοι μαγειρικά γι’ αυτό καταλήγω και σε αυτήν την απόφαση», είπε χαρακτηριστικά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος.

«Πέρυσι Βασίλη, πίστευες ότι θα ήσουν στις οντισιόν με ένα τέτοιο πιάτο και να περάσεις στο bootcamp; Το σημαντικότερο για μένα είναι ότι βλέπουμε μια ιστορία μπροστά μας που αποδεικνύει το εξής, ότι τα εμπόδια και οι δυσκολίες είναι εκεί για να μας πεισμώνουν και να μας κάνουν καλύτερους. Και οι λέξεις “ακατόρθωτο”, “δεν γίνεται” πρέπει σιγά- σιγά να τις βάζουμε στην άκρη. Όλα γίνονται, αν το πιστέψουμε», τόνισε από την πλευρά του ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Το μήνυμα του Βασίλη Στεφανίδη κατά την αποχώρησή του

«Νιώθω πολύ ωραία που έφτασα μέχρι εδώ, είναι μια απίστευτη εμπειρία που είναι σαν ένα όνειρο, δεν ξέρω αν θα ξυπνήσω και θα καταλάβω ότι αυτό δεν το έζησα. Το ότι είμαι εδώ με τόσες χιλιάδες αιτήσεις, τόσες χιλιάδες διαγωνιζόμενους είναι υπέρ αρκετό, αλλά θα ήθελα να μπω μέσα. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα στα παιδιά, στους σεφ και στους εστιάτορες ότι ένα άτομο με πρόβλημα όρασης μπορεί να τα καταφέρει το ίδιο με τους υπόλοιπους, όσον αφορά τη μαγειρική, μπορεί να ανταπεξέλθει μέσα σε μια επαγγελματική κουζίνα».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει