Ενημέρωση με ένα κλικ

Προς κύρωση η τέταρτη ΠΝΠ

Προς κύρωση η τέταρτη ΠΝΠ με κύρια στοιχεία τις ρυθμίσεις για την κοινωνική και επιχειρηματική στήριξη

Προς κύρωση στην Βουλή κατατέθηκε η τέταρτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

Παράλληλα η παρούσα ΠΝΠ περιλαμβάνει, τις ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία της αγοράς για την ψηφιακή λειτουργία και την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αναφορικά με τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας,  η ΠΝΠ έχει εισάγει δέσμη μέτρων για τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στα ατομικά είδη υγιεινής και προστασίας, τη μείωση των μισθωμάτων επαγγελματικών μισθώσεων και μισθώσεων κύριας κατοικίας, τη χρηματοδότηση των πληττόμενων επιχειρήσεων, μέσω Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων και την παράταση για την καταβολή εισφορών. Ταυτόχρονα, έχουν περιληφθεί οι ρυθμίσεις για τη στήριξη των εργαζομένων που απασχολούνται σε πληττόμενες επιχειρήσεις.

Η κύρωση της ΠΝΠ αναμένεται να εισαχθεί στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές την προσεχή Τρίτη, ενώ θα συζητηθεί την προσεχή Πέμπτη στην ολομέλεια.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει