Ενημέρωση με ένα κλικ

Παράταση της καραντίνας για την Ισπανία

Παράταση της καραντίνας αποφασίστηκε στην Ισπανία μέχρι τις 26 Απριλίου

Σε παράταση καραντίνας και καταστάσεως εκτάκτου ανάγκης, οδηγείται η Ισπανία με την νέα καταληκτική ημερομηνία να ορίζεται η 26η Απριλίου.

Σε ανακοίνωση της αποφάσεως αναμένεται να προβεί σύντομα ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ.

«Η ανακοίνωση θα γίνει και επίσημα σύντομα, όμως μπορείτε να θεωρήσετε την απόφαση ως ειλημμένη» ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Πάμπλο Κασκάντο Μπλάνκο σε Tweet ανέφερε πως δέχτηκε τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας στο οποίο τον ενημέρωνε για το αίτημα της παράτασης, το οποίο πρέπει να περάσει από την ισπανική βουλή.

«Του μετέφερα την πλήρη υποστήριξη του Λαϊκού Κόμματος αναφορικά με τα μέτρα περιορισμού ενάντια στον κορωνοϊό» σημείωσε ο πολιτικός.

Η απόφαση ανακοινώνεται, μέσα σε εκατόμβες νεκρών, με την Ισπανία ν’ανακοινώνει, νέο αυξημένο σύνολο θανάτων, το οποίο ανέρχεται σε 11.744.

Η χθεσινή ημέρα αποτελεί την δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των νέων θανάτων, σε 24ωρη βάση, καταγράφει πτώση μετά το αρνητικό ρεκόρ της περασμένης Πέμπτης με 950 νεκρούς, ενώ αύξηση παρουσιάζει και το σύνολο των κρουσμάτων τα οποία ως τώρα ανέρχονται στα 124.736 σήμερα, με μια αύξηση 7.026 κρουσμάτων, εντός 24ώρου

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει