Ενημέρωση με ένα κλικ

Καραθανασόπουλος: Να αρθεί το καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας

«Η αναζήτηση της αλήθειας δεν μπορεί να διερευνηθεί με μάρτυρες που αποκρύπτουν τα στοιχεία τους»

Χωρίς να προσυπογράψει το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του «προστατευόμενου μάρτυρα» αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ο κ. Καραθανασόπουλος συμμετείχε εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος στην αντιπροσωπεία των βουλευτών της Προανακριτικής στην υπόθεση «Novartis» που σύμφωνα με το ΚΚΕ, έχει μετατραπεί σε παρωδία.

«Η όλη διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο. Θεωρούμε ότι η νέα έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής θα είναι ατελέσφορη», δήλωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

«Ζητάμε να αρθεί το καθεστώς προστασίας και ανωνυμίας των μαρτύρων για να προχωρήσει η διαδικασία και να μπει στην ουσία. Ο καθένας από δω και πέρα παίρνει την ευθύνη για τη στάση που θα κρατήσει», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα παραμένει από χθες ανεφάρμοστο το ένταλμα για τον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» που δεν προσήλθε την Τρίτη στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει στην αντιπροσωπεία των βουλευτών της Προανακριτικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζουμε πως ούτε χθες ο Ν. Καραθανασόπουλος προσυπέγραψε το ένταλμα, σημειώνοντας πως «η αναζήτηση της αλήθειας δεν μπορεί να διερευνηθεί με μάρτυρες που αποκρύπτουν τα στοιχεία τους».

Όπως εξήγησε, «η αντίθεσή μας αυτή δεν αφορά μόνο την υπόθεση που εξετάζεται, αλλά συνολικά την καταδίκη και απόρριψη μιας διάτρητης και επικίνδυνης διαδικασίας», όπως είναι η κατάθεση μαρτύρων υπό καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει