Ενημέρωση με ένα κλικ

Άρθρο-Φωτιά για Novartis: Γιαλαντζί αποδείξεις και παράβαση καθήκοντος

Άρθρο του Δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου στα ΝΕΑ

Ένα άρθρο κόλαφο για την εμμονή των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την σκευωρία Novartis παραθέτει σήμερα στη στήλη του «Στίγμα» στα Νέα ο έμπειρος δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος. Υπενθυμίζεται ότι  τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμφισβητούν ευθέως τη δικαιοσύνη για. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει «Τις αποφάσεις του εισαγγελέα για την αρχειοθέτηση των υποθέσεων των κ. Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, ας τις κρίνουν οι πολίτες και οι συνάδελφοί τους δικαστές. Στα πορίσματα ωστόσο, που είδαν το φως της δημοσιότητας, πέραν της αρχειοθέτησης προκύπτουν ερωτηματικά που δεν μπορεί να μένουν αναπάντητα. Στη στήλη του ο δημοσιογράφος κάνει focus στο γεγονός πως τα στοιχεία που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ απλά είναι γιαλαντζί.

Δείτε τι ακριβώς γράφει ο κ. Παπαχρήστος στην εφημερίδα «Τα Νέα»

Έμεινα εκτός επικαιρότητας όλες αυτές τις ημέρες, για λόγο σοβαρό και σπουδαίο, όπως θα διαβάσετε εν συνεχεία. Ως εκ τούτου δεν μπόρεσα να ασχοληθώ επισταμένως με το θέμα Αδωνη – Αβραμόπουλου, και πιο συγκεκριμένα με την αρχειοθέτηση του φακέλου με τις εις βάρος τους κατηγορίες για συνεργασία με τη Novartis. Πάνω από έξι χρόνια, ίσως και περισσότερο, ερευνήθηκαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης οι κατηγορίες αυτές, όλες στο πλαίσιο της αδιανόητης σκευωρίας που έστησαν εις βάρος τους παρακρατικά και παραδικαστικά κυκλώματα, επ’ αφορμή ένα πραγματικό σκάνδαλο, αυτό της Novartis. Το οποίο σημαίνει ότι για περισσότερο από έξι χρόνια οι άνθρωποι αυτοί βίωσαν ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρείας, έχοντας απέναντί τους έναν ολόκληρο κομματικό μηχανισμό, τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σχεδόν επί καθημερινής βάσεως προσπαθούσε μέσω αυτών των δύο να δικαιώσει την επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να υιοθετήσει (το γράφω όσο πιο κομψά γίνεται) την ακραία σκευωρία εις βάρος τής τότε αντιπολίτευσης. Οι δικαστικές Αρχές έπραξαν με πρωτοφανή καθυστέρηση το αυτονόητο: έθεσαν τους φακέλους στο αρχείο, διότι δεν προέκυψε τίποτε που να τους συνδέει με τη Novartis και τις σκανδαλώδεις πρακτικές της που ακολούθησε στην Ελλάδα.

Και αφού έγινε αυτό, η παρακολουθούμε εδώ και ημέρες;

Τον ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί την απόφαση της Δικαιοσύνης και να επιμένει ότι κακώς αθώωσε τους δύο πολιτικούς.

Είναι τραγικό, αλλά είναι συνάμα και αποδεικτικό μιας νοοτροπίας που καταδυνάστευσε τη χώρα μεταξύ των ετών 2015-2019. Ουδείς, νομίζω, δικαιούται να το παραβλέπει αυτό…

Αν για παράδειγμα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ τις αποδείξεις ότι οι Αδωνις και Αβραμόπουλος είχαν προνομιακές σχέσεις με τη Novartis ή ότι εξαιτίας αυτών των σχέσεων οι δυο πολιτικοί «λαδώθηκαν», γιατί από το 2016, οπότε και ξεκίνησε η έρευνα εις βάρος τους, ως το 2019 η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν «ενέπνευσε» τη Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της; Είχε όλα τα εργαλεία – και τον Παπαγγελόπουλο επικεφαλής. Αφού θεωρούσε ότι οι δύο αυτοί επωφελήθηκαν από τη σχέση τους με τη Novartis, θα έπρεπε να συγκροτήσει Ειδικό Δικαστήριο και να τους παραπέμψει αμέσως να δικαστούν ως επίορκοι των καθηκόντων τους. Τουλάχιστον. Και μη μας πει κανένας ότι τα στοιχεία τώρα εντοπίστηκαν, διότι (θα) πρόκειται περί ψευδούς ισχυρισμού. Στην εποχή μας, είναι μερικών ωρών δουλειά για να εντοπιστούν μέσω τραπεζικών κινήσεων τα επίμαχα ποσά. Αρα, τι έχουμε εδώ, αφού επιμένει περί της ενοχής τους ο ΣΥΡΙΖΑ; Μια σκαστή παράβαση καθήκοντος εκ μέρους μελών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διότι δεν έπραξαν αυτό που όφειλαν να κάνουν, ήτοι την παραπομπή στη Δικαιοσύνη των Αδωνη – Αβραμόπουλου!

Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι ήξεραν πως ο Αδωνις και ο Αβραμόπουλος τα έχουν «πιάσει», όμως το αποσιώπησαν, διότι είπαν να μην τους… εκθέσουν παραπέμποντάς τους στη Δικαιοσύνη. Ελεος πια…

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει