Ενημέρωση με ένα κλικ

Novartis: Απούσα και η «Κελέση»

Εκδόθηκε ένταλμα βίαιης προσαγωγής της

Τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής περίμεναν μάταια την προστατευόμενη μάρτυρα «Αικατερίνη Κελέση» αφού ούτε εκείνη εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ, όπως συνέβη και εχθές με τον έτερο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη».

Έτσι, όπως και στην περίπτωση του «Μάξιμου Σαράφη» ζητήθηκε να εκδοθεί ένταλμα για την βίαιη προσαγωγή της.

Νωρίτερα εισαγγελικές πηγές ανέφεραν ότι η έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής θεωρείται νόμιμη ενέργεια που προβλέπεται από τη νομοθεσία μας.

Οι ίδιες πηγές πάντως τόνιζαν ότι οι μάρτυρες που δεν προσέρχονται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης δεν έχουν ποινικές ευθύνες και δεν συνιστά λόγο για την άρση του καθεστώτος προστασίας τους.

Η προστατευόμενη μάρτυρας, «Αικατερίνη Κελέση», είχε προαναγγείλει επί της ουσίας την μη εμφάνισή της καθώς σε επιστολή που έστειλε στην Προανακριτική στις 15 Φεβρουαρίου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Δεν έχω να εισφέρω το παραμικρό σε σχέση με τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, τόσο ως προς τη διάγνωση της υπόθεσης όσο και ως προς τη διακρίβωση της αλήθειας, αφού ούτε γνώριζα ούτε γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε με γνωρίζει».

Η «Αικατερίνη Κελέση», στη δήλωση – αίτησή της, επικαλείται την κείμενη εθνική και κοινοτική νομοθεσία και την Κοινή Υπουργική Απόφαση που προβλέπουν, όπως επισημαίνει, πλήρως τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο που εξετάζεται κατά την εκδίκαση της υπόθεσης το πρόσωπο που έχει υπαχθεί σε πρόγραμμα προστασίας για συγκεκριμένη υπόθεση.

Επικαλείται, επίσης, την Οδηγία της ΕΕ που ορίζει ότι τα κράτη – μέλη διασφαλίζουν ότι η ταυτότητα του αναφέροντος δεν αποκαλύπτεται.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει