Ενημέρωση με ένα κλικ

Novartis: Άγνωστο αν θα καταθέσει η «Κελέση»

Παραμένει άφαντος ο «Μάξιμος»

Οι εξελίξεις στην υπόθεση Novartis είναι ραγδαίες, καθώς για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ο προστατευόμενος μάρτυρας «Μάξιμος Σαράφης» ούτε και μετά το ένταλμα βίαιης προσαγωγής του δεν έχει εντοπιστεί από τους άνδρες της ασφάλειας.

Το μεσημέρι το κλιμάκιο της Προανακριτικής, θα βρίσκεται και πάλι στη ΓΑΔΑ εκεί είτε για να εξετάσει τον «Μάξιμο Σαράφη» αν εμφανιστεί, είτε για να εξετάσει τον έτερο προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση».

Η ίδια με επιστολή της έχει ήδη δηλώσει ότι δεν έχει να εισφέρει στην έρευνα της επιτροπής.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πήγες από τον Άρειο Πάγο, η έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής θεωρείται νόμιμη ενέργεια που προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον τρία από τα πέντε κόμματα που μετέχουν στην επιτροπή αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από την προκαταρκτική επιτροπή η άρση του καθεστώτος προστασίας για τους προστατευόμενους μάρτυρες αν οδηγηθεί σε «ναυάγιο» και η εξέταση της «Αικατερίνης Κελέση».

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου καταθέτει η Ξένη Δημητρίου

Αυτή την ώρα καταθέτει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, ο οποίος διενεργεί έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Νοvartis, η τέως εισαγγελέας του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από εισαγγελικές αρχές, η εξέταση της τέως ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού κρίθηκε αναγκαία μετά την τελευταία κατάθεση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο οποίος κατήγγειλε ότι η κ. Δημητρίου γνώριζε τόσο την ταυτότητα του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν», όσο και το οργανωμένο σχέδιο που φέρεται να υπήρχε για την προφυλάκιση τριών πολιτικών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει