Ενημέρωση με ένα κλικ

Επίθεση Σαμαρά – Αιχμές Καραμανλή κατά Μητσοτάκη: Κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος

Σκληρή κριτική στη ΝΔ και επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο Αντώνης Σαμαράς – Καμπανάκια έκρουσε ο Κώστας Καραμανλής για τα εθνικά θέματα

Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε κριτική στο νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και στην εξωτερική και οικονομική πολιτική.

“Κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος”, είπε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαράς, από το βήμα του Πολεμικού Μουσείου, με αφορμή το νομοσχέδιο για τον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Η τελευταία δημόσια εμφάνισή μου ήταν στη Βουλή, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο ομοφύλων. Είχα τότε πει: “Να προσέχει λοιπόν η κυβέρνηση: Η υπερβολική αυτοπεποίθηση, μπορεί να την οδηγήσει να ξεκοπεί από την πραγματικότητα… Και από την κοινωνία…”

Επειδή λοιπόν ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι έκανε το σωστό με αυτό το νομοσχέδιο, αναρωτιέμαι εάν άκουγε τι του έλεγαν οι βουλευτές μας πριν λίγες ημέρες στη Βουλή. Εάν άκουσε την ψήφο του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω ποιους ακούει αλλά ας καταλάβει ότι κάνει λάθος να επιμένει στο λάθος ! Κυρίες και Κύριοι, Κριτής όλων μας είναι ο ελληνικός λαός. Κι έκρινε. Το ζήτημα είναι ότι δεν έδινε κανείς σημασία από την κυβέρνηση!

Ο Σαμαράς πέταξε πολιτικές ρουκέτες. Μεταξύ αυτών είπε:

  • Αντιμετωπιστήκαμε με απαξίωση από την κυβερνηση
  • Όχι μόνο δεν μου απάντησέ κανείς αλλά διοργανώθηκαν και κενά έδρανα την ώρα που μιλούσαμε
  • Αφήστε τα γλέντια που ακολούθησαν μετά στο μπαρ και μετά

“Αφού η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έτσι τον πρώην πρωθυπουργό και Πρόεδρό της, γιατί να μην τους θεωρεί ο κόσμος αλαζόνες”, είπε ο Αντώνης Σαμαρας

“΄Άλλο η διεύρυνση άλλο η μετάλλαξη”, είπε σε άλλο σημείο λέγοντας πως δεν αποτελεί ιδεολογική πρόταση το ούτε κέντρο, ούτε δεξιά, ούτε αριστερά.

“πώς δημιουργήθηκε η μικρότερη και πιο φοβική ΝΔ όλων  των εποχών”, διερωτήθηκε, λέγοντας πως το δέντρο αποκόπηκε από τις ρίζες του.

“Πως γίνεται όταν όλη η Δυση πηγαίνει όλο και πιο δεξιά κάποιοι να κυνηγούν τους ανεμόμυλους ενός ιδεολογικού κέντρου¨, διερωτήθηκε.

Ο Αντώνης Σαμαράς, τα έβαλε με τους εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς και είπε πως οι βουλευτές είναι απαξιωμένοι.

Μάλιστα είπε πως το μοντέλο διακυβέρνησης αποδοκιμάστηκε χωρίς Τροικα και σε συνθήκες πρωτοφανούς μιντιακής παντοδυναμίας

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για καρτέλ που ανεβάζουν τις τιμές και τάχθηκε υπέρ της μείωσης ΦΠΑ, υπενθυμίζοντας τις δικές του κυβερνητικές επιλογές.

“Το μήνυμα των εκλογών δεν είναι να πάμε πιο γρήγορα”, σημειώσε αλλά να αλλάξει η πολιτική.

“Aποκαρδιωτική η κατάσταση στα εθνικά θέματα”, είπε λέγοντας πως τρώμε την μια προσβολή μετά την άλλη από Σκοπιανού, Αλβανούς και Τούρκους καταγγέλλοντας πως δεν είδαμε καμμία εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Κύπρου

“Καλά που είδαμε τη famagusta στην τηλεόραση”, είπε ειρωνικά, καταγγέλλοντας το σύμφωνο φιλίας με την Τουρκία, χαρακτηρίζοντας το ¨χωρίς λογική”

Ανεβαίνοντας με τη σειρά του στο βήμα ο Κώστας Καραμανλής κ είπε: «Η Ευρώπη στην οποία πιστέψαμε και για την οποία αγωνιστήκαμε διολισθαίνει σε βαθιά κρίση». Κατηγόρησε την Ευρώπη για το χειρισμό της ελληνικής κρίσης. Έκανε λόγο για απαξίωση όσων σέβονται τις ρίζες τους, την πίστη τους την εθνική τους υπερηφάνεια.

Μίλησε για κίνδυνο ανάφλεξης στα Βαλκάνια και αναφέρθηκε εκτενώς στην αποχή των ευρωεκλογών:

«Όταν η αποχή φθάνει στο 60%, όταν 6 στους 10 των εκλογέων απέχουν, όπως δυστυχώς συνέβη και στην δική μας χώρα, δεν είναι ώρα εφησυχασμού αλλά ώρα επείγοντος συναγερμού. Αυταπάτες ούτε χωρούν ούτε συγχωρούνται».

Οι αντιδράσεις του μεγαλύτερου τμήματος της Ευρωπαϊκής ηγεσίας, είπε ο κ. Καραμανλής δεν δείχνουν ούτε συνειδητοποίηση του τι πραγματικά συνέβη, ούτε σοβαρό προβληματισμό για το τι γίνεται λάθος, ούτε βέβαια ειλικρινή διάθεση για ουσιαστικές διορθωτικές κινήσεις.

«Αίφνης η Ευρώπη γέμισε από λαϊκιστές, ακροδεξιούς, φιλοφασίζοντες και θρησκόληπτους. Από καθυστερημένους που δεν μπορούν να συλλάβουν τις σύγχρονες τάσεις και προτεραιότητες της πολυπολιτισμικότητας, του άκρατου δικαιωματισμού, της παντοκρατορίας των αγορών κι ενός αδιαφανούς τραπεζικού συστήματος, του σταδιακού εξοβελισμού του έθνους – κράτους. Όλα αυτά όμως είναι δείγματα νοσηρής και επικίνδυνης νοοτροπίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Καραμανλής τόνισε:

« Απαιτείται διαρκής εγρήγορση και ετοιμότητα, καθαρές απαντήσεις μη επιδεχόμενες παρερμηνεία, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική

συνεχούς αναζήτησης ερεισμάτων στον διεθνή χώρο και βέβαια ισχυρές ένοπλες δυνάμεις και αποτρεπτική ικανότητα. Πάνω απ’ όλα όμως επιβάλλει εθνική ομοψυχία και υψηλό εθνικό φρόνημα από όλους μας».

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει