Ενημέρωση με ένα κλικ

Η αντίδραση της κυβέρνησης στις ομιλίες Σαμαρά- Καραμανλή

Παρά την δεδομένη ενόχληση της κυβέρνησης από την επίθεση που δέχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή στην κοινή τους παρέμβαση, χθες το βράδυ, σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο,  στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», οι κυβερνητικές πηγές αντιμετώπισαν με ψυχραιμία τους οξύς τόνους που χρησιμοποιήθηκαν.

Ένα εύλογο ερώτημα που έθεταν πολλοί χθες το βράδυ ήταν αν  αποτελεί πόλο έλξης εσωκομματικής αντιπολίτευσης η κοινή παρουσία και αυτά που είπαν οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί.

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο δήλωσαν παρών στις εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ και διεκδικούν λόγο και ρόλο για πρώτη φορά με τόσο οξείς τόνους από τότε που ανέλαβε την προεδρία του κόμματος ο κ. Μητσοτάκης.

Η αποστροφή του κ. Σαμαρά, «με βάση και την πρόσφατη εκλογική συμπεριφορά της κοινωνίας, ποιες πολιτικές συμμαχίες θα συνάψει,  αν χρειαστεί, η παράταξη, με ποιους, και  σε ποια ιδεολογική κατεύθυνση;», ίσως κρύβει το κυρίαρχο πολιτικό διακύβευμα στης επόμενης ημέρας πάνω στο οποίο έσπευσαν να πάρουν θέση ο ίδιος και ο κ. Καραμανλής.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση έδωσε την δική της απάντηση:

«Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις ή ομιλίες πρώην πρωθυπουργών», ανέφεραν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές.

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση συνεργατών του κ. Μητσοτάκη λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση των δύο παρεμβάσεων και ενώ αποχωρούσαν από το Πολεμικό Μουσείο στελέχη του κόμματος και της κυβέρνησης που είχαν δώσει το παρών, χωρίς οι περισσότεροι να θέλουν να σχολιάσουν τα όσα είχαν ακουστεί.

Ωστόσο, σήμερα αναμένεται μία πιο τεκμηριωμένη τοποθέτηση από την πλευρά της κυβέρνησης, χωρίς όμως να ξεφεύγει από την γραμμή της ήπιας αντιμετώπισης.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει