Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Θετικές δύο γάτες στην Νέα Υόρκη!

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ζώα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους»

Τα πρώτα κατοικίδια ζώα στις ΗΠΑ που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό είναι δύο γάτες στη Νέα Υόρκη, όμως σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα ζώα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους ανθρώπους.

Οι γάτες που βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές της πολιτείας της Νέας Υόρκης αντιμετωπίζουν ήπια αναπνευστικά προβλήματα και αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχουν και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) πιστεύεται ότι μολύνθηκαν από την Covid-19 από ανθρώπους στα σπίτια όπου ζουν ή από γείτονες.

Υπενθυμίζεται πως μία τίγρης και ένα λιοντάρι, επίσης στη Νέα Υόρκη, διαγνώστηκαν νωρίτερα τον Απρίλιο θετικά στον κορονοϊό.

Η πόλη της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας Covid-19 στις ΗΠΑ, λαμβάνει έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας, όμως οι αρχές επεσήμαναν ότι οι ιδιοκτήτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για τα κατοικίδιά τους.

«Τα ζώα, τα κατοικίδια, μπορούν να μολυνθούν. Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι ο ιός μεταδίδεται από τα κατοικίδια στους ανθρώπους», δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι, επιδημιολόγος υπεύθυνος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει