Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Ελβετία θα υποδεχθεί 22 ανήλικους πρόσφυγες

Παράλληλα συνδράμει την Ελλάδα στη διαχείριση των ασυνόδευτων ανηλίκων με ένα 1.1 εκατ. ελβετικά φράγκα

Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, με τον υπουργό Μετανάστευσης της Ελβετίας (κράτους-μέλους του Χώρου Σένγκεν), Μάριο Γκάτικερ.

Στην επικοινωνία των δυο, επιβεβαιώθηκε ότι η ελβετική κυβέρνηση θα συνδράμει τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα, για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του ζητήματος των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών, με ένα 1.1 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα.

Τα ποσό αυτό θα διατεθεί, μέσω:

  • της Εκκλησίας της Ελλάδος
  • της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και
  • του Ερυθρού Σταυρού

Η προσφορά αυτή της ελβετικής κυβέρνησης συμπληρώνει την απόφασή της να υποδεχθεί στο στάδιο αυτό, 22 ασυνόδευτα παιδιά για μετεγκατάσταση, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Ο κ. Gattiker, τόνισε ότι η ελβετική κυβέρνηση εκτιμά ιδιαίτερα το έργο και τις αποτελεσματικές προσπάθειες που καταβάλει, στο πλαίσιο της διεθνούς της δράσης η ελληνική κυβέρνηση, για την προστασία των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών και γενικότερα την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Ο κ. Κουμουτσάκος ευχαρίστησε τον Ελβετό υπουργό Μετανάστευσης και την ελβετική κυβέρνηση για τη στήριξη, τονίζοντας ότι η διαδικασία υλοποίησης των δύο συνεισφορών της Ελβετίας, θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι στις 7 Μαΐου θα γίνει τηλεδιάσκεψη εργασίας μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων των δύο υπουργείων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει