Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ο Τραμπ προτείνει για θεραπεία υπεριώδη ακτινοβολία!

Πρότεινε να γίνεται ακτινοβόληση των ασθενών με υπεριώδη ακτινοβολία...

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προκαλεί αντιδράσεις με ότι λέει και πράττει, πόσο μάλλον όταν αναφέρεται στους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του νέου κορονοϊού, οπότε και προκαλεί θύελλα αντιδράσεων, κυρίως στην επιστημονική κοινότητα.

Αυτή τη φορά ο Τραμπ πρότεινε αφενός την… ακτινοβόληση των ασθενών με υπεριώδη ακτινοβολία και αφετέρου τη ενδοφλέβια χορήγηση κάποιου είδους απολυμαντικού στον οργανισμό των ασθενών!

Προφανώς παρερμηνεύοντας το πόρισμα μίας έρευνας της αμερικανικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία ο ιός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου και τις υψηλές θερμοκρασίες, ανακοίνωσε τις συγκεκριμένες προτάσεις, που φυσικά απορρίφθηκαν ως επικίνδυνες ακόμη και από τους αξιωματούχους υγείας της κυβέρνησής του…

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης παρουσίασε τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μελέτης, σύμφωνα με την οποία ο Covid-19 εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται σε ηλιακό φως και θερμότητα.

Στην μελέτη αναφέρεται επίσης ότι η χλωρίνη θα μπορούσε να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ η ισοπροπυλική αλκοόλη θα μπορούσε να τον σκοτώσει ακόμη πιο γρήγορα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσίασε ο Ουίλιαμ Μπράιαν, ο ασκών χρέη επικεφαλής στην Υπηρεσία Επιστημών και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερική Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ από την πλευρά του τόνισε αρχικά ότι η έρευνα πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή, ωστόσο πρότεινε περαιτέρω έρευνα στον συγκεκριμένο τομέα.

Λίγο πολύ, ο Αμερικανός πρόεδρος αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν το σώμα δεχόταν σε τεράστια ποσότητα υπεριώδη ακτινοβολία ή πολύ ισχυρό φως.

Αν και αναγνώρισε ότι δεν είναι γιατρός, ο Τραμπ απευθύνθηκε στους ειδικούς να το εξετάσουν και εκείνοι από την πλευρά τους προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι δεν ενδείκνυνται σαν θεραπεία.

«Σίγουρα, ο πυρετός είναι καλός, βοηθά το σώμα σας να ανταποκριθεί. Αλλά δεν ξέρω για τη θερμότητα ή το φως», σχολίασε ο δρ Μπιρξ από το πάνελ για να λάβει από τον πρόεδρο την απάντηση:

«Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο να το δούμε».

Όσον αφορά τη δεύτερη πρόταση του Τραμπ, περί χορήγησης απολυμαντικού στον οργανισμό, η επιστημονική κοινότητα ήταν κατηγορηματική.

«Αυτή η ιδέα της ένεσης ή της κατάποσης οποιουδήποτε τύπου προϊόντος καθαρισμού στο σώμα είναι ανεύθυνη και είναι επικίνδυνη», ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ο πνευμονολόγος δρ Βιν Γκούπτα στο NBC News.

«Είναι μια κοινή μέθοδος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν όταν θέλουν να αυτοκτονήσουν», τόνισε.

Ο Κασίφ Μαχμούντ, γιατρός στο Τσάρλεστον, στη Δυτική Βιρτζίνια, έγραψε επίσης στο Twitter:

«Ως γιατρός, δεν μπορώ να συστήσω την ένεση απολυμαντικού στους πνεύμονες ή τη χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας μέσα στο σώμα για τη θεραπεία του Covid-19. Μην πάρετε ιατρική συμβουλή από τον Τραμπ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει