Ενημέρωση με ένα κλικ

«Τα κρούσματα στις κλινικές δεν είναι κεραυνός εν αιθρία»

Κλαδικό σωματείο: Δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος των μονάδων, ούτε των χώρων, ούτε των διαδικασιών

«Δεν υπάρχει πλήρης και τακτική ενημέρωση για τη χρήση των μέσων προστασίας, ενώ αυτά δίνονται με το σταγονόμετρο».

Αυτό υποστηρίζει το Κλαδικό Σωματείο και καταγγέλλει πως τα κρούσματα δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, ενώ ζητεί να ληφθούν μέτρα.

Η σχετική ανακοίνωση δημοσιοποιήθηκε με αφορμή τα περιστατικά στις ιδιωτικές κλινικές που καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών:

  • Κλινικών
  • Γηροκομείων
  • Εργαστηρίων
  • Διαγνωστικών Κέντρων και
  • συναφών χώρων Αθήνας

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Κλαδικό Σωματείο:

«Το Κλαδικό Σωματείο από την πρώτη στιγμή έχει αναδείξει το μεγάλο ζήτημα με τα ελλιπέστατα μέτρα προστασίας στους χώρους της Ιδιωτικής Υγείας. Όσοι εργαζόμαστε στην Ιδιωτική Υγεία γνωρίζουμε καλά.

Δεν υπάρχει πλήρης και τακτική ενημέρωση, ούτε καν για τον τρόπο χρήσης των μέσων προστασίας. Τα μέσα ατομικής προστασίας δίνονται με το σταγονόμετρο, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι τα προμηθεύονται μόνοι τους.

Δεν υπάρχουν προστατευτικά τζάμια σε γραμματείες που εξυπηρετούν καθημερινά δεκάδες επισκέπτες, ιδιαίτερα στις μονάδες της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δεν ελέγχονται με διαγνωστικά test οι εργαζόμενοι. Σε πολλές περιπτώσεις δεν ελέγχονται οι ασθενείς που πρόκειται να χειρουργηθούν, ή οι τακτικοί επισκέπτες.

Τα κρούσματα δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Υπάρχει αιτία. Από τις πρώτες μέρες εκδήλωσης της επιδημίας, τα Μέτρα Προστασίας των εργαζομένων, αντιμετωπίστηκαν από τις Εργοδοσίες, ως κόστος που πρέπει να παραμείνει χαμηλό.

Την κατάσταση στους χώρους δουλειάς ενισχύει η παντελής έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών από το κράτος. Δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος των μονάδων, ούτε των χώρων, ούτε των διαδικασιών.

Από την άλλη μεριά η Κυβέρνηση χρηματοδοτεί τους επιχειρηματίες και δίνει τη δυνατότητα να κερδοφορούν με τα ακριβοπληρωμένα test. Για το Κλαδικό Σωματείο, για τους εργαζόμενους στην Ιδιωτική Υγεία, τα Μέτρα Προστασίας είναι οι ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, που έτσι κι αλλιώς- όχι μόνο τώρα- πρέπει να είναι κατάλληλες, να πληρούν όλους τους όρους Υγιεινής και Ασφάλειας.

Η Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων είναι προϋπόθεση της Δημόσιας Υγείας. Αντιπροσωπεία της Διοίκησης του Σωματείου μας, έκανε ήδη παρέμβαση στην κλινική στο Περιστέρι. Καλούμε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο για να διεκδικήσουμε πραγματικά μέτρα προστασίας για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών εργασίας».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει