Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Τίγρης σε ζωολογικό κήπο βρέθηκε θετική!

Η τετράχρονη τίγρης της Μαλαισίας είχε αναπτύξει ένα ξηρό βήχα

Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, στη Νέα Υόρκη, μια 4χρονη τίγρης, η Νάντια που είναι μάλιστα η πρώτη του είδους της που καταγράφεται στα κρούσματα του κορονοϊού.

Όπως ανακοίνωσε ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ, σε δελτίο Τύπου, η τετράχρονη τίγρης της Μαλαισίας, βρέθηκε θετική μετά την ανάπτυξη ενός ξηρού βήχα και αναμένεται να ανακάμψει πλήρως.

Δείγματα από την Νάντια ελήφθησαν και εξετάστηκαν αφότου η τίγρης άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα αναπνευστική νόσου, σύμφωνα με το Αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας.

Ακόμα έξι ζώα, τίγρεις και λιοντάρια, στον ζωολογικό κήπο παρουσίασαν συμπτώματα χωρίς να τους έχουν πραγματοποιηθεί τεστ.

Κι ενώ «έχει μειωθεί η όρεξή τους, οι τίγρεις στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ χαίρουν καλής κτηνιατρικής φροντίδας και είναι αλληλεπιδραστικές με τους φροντιστές τους» αναφέρει ο ζωολογικός κήπος και συνεχίζει:

«Θα συνεχίσουμε να τις παρακολουθούμε στενά και αναμένουμε να αναρρώσουν πλήρως».

Τα ζώα μολύνθηκαν από έναν υπάλληλο του ζωολογικού κήπου, ο οποίος ήταν «ασυμπτωματικά μολυσμένος με κορονοϊό» ενώ τα φρόντιζε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο ζωολογικός κήπος του Μπρονξ είναι κλειστός για το κοινό από τις 16 Μαρτίου.

Όπως ανέφερε το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας, όλοι οι ασθενείς με κορονοϊό συμβουλεύονται να ελαχιστοποιήσουν την επαφή με τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων, μέχρι να υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ιό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει