Ενημέρωση με ένα κλικ

Ζαχαράκη: “Ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο”

Για τις συνθήκες που διαμορφώνονται στα σχολεία λόγω κορονοϊού αναφέρθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Για τη δυσκολία ανεύρεσης σχολικής στέγης Ζαχαράκη είπε: “Είναι δύσκολο να βρεθούν επιπλέον σχολικές αίθουσες ώστε να είναι λιγότερα παιδιά σε κάθε τμήμα” Μάλιστα σημείωσε πως πρόβλημα με τον αυξημένο αριθμό μαθητών στα τμήματα παρατηρείται κυρίως στα αστικά κέντρα, ενώ στην περιφέρεια η εικόνα είναι καλύτερη.

Για τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία τόνισε: “πρώτη φορά έχουν γίνει συνολικά 32.000 προσλήψεις αρχές Σεπτέμβρη”, ενώ υπογράμμισε: “έχουν κατατεθεί δυο διατάξεις για την τρίτη φάση πρόσληψης εκπαιδευτικών τον Οκτώβριο, προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά”.

Σχετικά με τις καταλήψεις η κ. Ζαχαράκη σημείωσε “στον διάλογο έχουν εμπλακεί ενεργά οι εκπαιδευτικοί, τονίζοντας πως είναι σημαντικό όταν αντιπαραθέτουμε ορθά επιχειρήματα. Υπάρχει μια εξομάλυνση ως προς το θέμα με τον κορονοϊό και περισσότερα παιδιά πηγαίνουν σχολείο. Οι μάχες δίνονται με ανοιχτά σχολεία”.

Αναφερόμενη στο κυλιόμενο ωράριο η κ. Ζαχαράκη είπε ότι προς το παρόν δεν έχει συζητηθεί, ωστόσο είπε πως αν διαμορφωθούν οι συνθήκες λόγω κορωνοϊού θα συζητηθεί “Είναι ανοικτό το θέμα για κυλιόμενο ωράριο αν μας πουν οι ειδικοί”.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει