Ενημέρωση με ένα κλικ

Στα 2 κόπηκε το MV Wakashio (Video)

Η κυβέρνηση του Μαυρικίου βρίσκεται εν μέσω κατηγοριών για αμέλεια

Στα 2 κόπηκε το ιαπωνικό φορτηγό πλοίο MV Wakashio, το οποίο είχε εξοκείλει σε ύφαλο στον Μαυρίκιο, με αποτέλεσμα την ρύπανση της θάλασσας μετά από διαρροή 1.000 τόνων καυσίμου, σύμφωνα μα ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας Mitsui OSK Lines.

«Επιβεβαιώθηκε στις 15 Αυγούστου ότι το πλοίο κόπηκε στα δύο», δήλωσε η Mitsui, διευκρινίζοντας ότι η πληροφορία προέρχεται από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, τη Nagashiki Shipping.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των συνεργείων για την άντληση των 3.000 τόνων πετρελαίου, εντός των δεξαμενών του πλοίου, η διάλυση του ήταν αναπόφευκτη.

Οι αρχές ότι απέμεναν περίπου 90 τόνοι καυσίμων στο πλοίο την στιγμή που κόπηκε στα δύο.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, η οποία μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, οι αρχές του Μαυρίκιου σχεδιάζουν την ρυμούλκηση του μπροστινού μέρους του πλοίου, το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο από τα δύο τμήματα, και την βύθιση του στα ανοιχτά, με σκοπό την αποφυγή τυχόν επιπρόσθετων καταστροφών. Το εναπομείναν τμήμα παραμένει πάνω στον ύφαλο.

Η κυβέρνηση του Μαυρικίου βρίσκεται εν μέσω κατηγοριών για αμέλεια, με πολλούς από τους κατοίκους να διερωτώνται γιατί έγιναν τόσες λίγες ενέργειες από τη στιγμή που προσάραξε το πλοίο μέχρι να αρχίσει η διαρροή.

Ο πρωθυπουργός Πραβίντ Τζουγκνότ δήλωσε ωστόσο ότι δεν έγινε κανένα λάθος αρνούμενος ν’απολογηθεί. Από την πλευρά της η κυβέρνηση σκοπεύει σε αποζημίωση από την πλοιοκτήτρια και τη διαχειρίστρια εταιρεία του MV Wakashio για τις ζημιές που προκλήθηκαν και για το κόστος καθαρισμού των ακτών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει