Ενημέρωση με ένα κλικ

Λουκασένκο «Δεν έχουμε φίλους, όλοι θέλουν να μας γονατίσουν»

Δηλώσεις του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο

Σε δηλώσεις προχώρησε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, από την πλατεία Ανεξαρτησίας στο Μίνσκ, καλώντας τους υποστηρικτές του σε υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της χώρας και κατηγορώντας το ΝΑΤΟ ότι συγκεντρώνει δυνάμεις στα δυτικά σύνορά της.

«Αγαπητοί φίλοι, σας κάλεσα εδώ όχι για να υπερασπιστείτε εμένα αλλά επειδή, για πρώτη φορά μετά από ένα τέταρτο του αιώνα, μπορείτε να υπερασπιστείτε τη χώρα, την ανεξαρτησία της και τις οικογένειές σας».

«Η ηγεσία του ΝΑΤΟ μας ζητά να διεξάγουμε νέες εκλογές. Αν υποκύψουμε στις επιθυμίες τους, θα πεθάνουμε ως κράτος», δήλωσε υποστηρίζοντας ότι νατοϊκά άρματα και αεροσκάφη έχουν αναπτυχθεί σε απόσταση 15 λεπτών από τα σύνορα.

Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι οι γειτονικές χώρες, όπως η Λιθουανία, η Λετονία, η Πολωνία και η Ουκρανία «μας διατάζουν να κάνουμε νέες εκλογές».

Εν συνεχεία κατήγγειλε ότι κάποιοι θέλουν να επιβάλουν στη χώρα του «μια κυβέρνηση από το εξωτερικό».

«Δεν έχουμε φίλους, όλοι θέλουν να μας γονατίσουν. Η Λευκορωσία δεν θα διαιρεθεί όπως το 1939. Δεν θα ξεχάσουμε».

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι είναι έτοιμος να ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις «αν αυτό θέλει ο λαός» κατηγορώντας την αντιπολίτευση για τα βίαια επεισόδια στις διαδηλώσεις της περασμένης εβδομάδας.

Στο τέλος, αποχώρησε, υπό τα χειροκροτήματα του πλήθους, εν μέσω αμφισβήτησης από μεγάλη μερίδα του Λευκορώσικου λαού για την επανεκλογή του στην προεδρία, καταγγέλλοντας μαζική νοθεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει