Ενημέρωση με ένα κλικ

Επιστολή για την διαγραφή χρεών από 70 χώρες με επικεφαλής τον Μπέρνι Σάντερς

Μεταξύ των προσωπικοτήτων οι οποίες υπογράφουν το κείμενο είναι και Γιάνης Βαρουφάκης του ΜέΡΑ 25.

Με επιστολή τους 300 προσωπικότητες από 12 χώρες, ζητούν την εκτεταμένη διαγραφή χρέους για περισσότερες από 70 φτωχές χώρες. Επικεφαλής των είναι ο πρώην Δημοκρατικός υποψήφιος Μπέρνι Σάντερς, ενώ μεταξύ των προσωπικοτήτων οι οποίες υπογράφουν το κείμενο είναι και Γιάνης Βαρουφάκης του ΜέΡΑ 25.

Η επιστολή αφορά τους επικεφαλής του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα και Ντέιβιντ Μάλπας αντίστοιχα, με τους υπογράφοντες να καλούν τους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε εξέταση ενδεχόμενης «εκτεταμένης διαγραφής χρέους» για περισσότερες από 70 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Στην επιστολή επισημαίνεται επίσης η ανάγκη προσφοράς ισχυρής δημοσιονομικής ώθησης για τη σταθεροποίηση της παγκόσμιας οικονομίας. Την επιστολή υπογράφουν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Κάρλος Μένεμ καθώς και ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Ντάρμπιν.

Η επιστολή τονίζει ότι «οι ευάλωτες κοινότητες που δεν διαθέτουν τους πόρους και τα προνόμια για να υιοθετήσουν επαρκή μέτρα για τη δημόσια υγεία, θα αντιμετωπίσουν τελικά το δυσανάλογο βάρος του κορονοϊού».

Προστίθεται ότι «αυτή η ζημιά σημαίνει ότι οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού, οι χρηματοπιστωτικές αγορές και άλλα διασυνδεδεμένα χρηματιστήρια θα συνεχίσουν να διαταράσσονται και να αποσταθεροποιούνται».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More