Ενημέρωση με ένα κλικ

Ενστάσεις στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής από την αντιπολίτευση

«Η κατάσταση με την Τουρκία συνεχώς επιδεινώνεται. Δε χωράει αμφισβήτηση και αμφιβολία ότι επιδιώκει καθημερινά θερμό επεισόδιο»

Τις ενστάσεις διατύπωσαν στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής κόμματα της αντιπολίτευσης σύμφωνα με τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους μετά το τέλος της συνεδρίασης.

«Η Ελλάδα, ως κυβερνητική πολιτική, απέναντι στην Τουρκία ειδικά, χρειάζεται κάτι πολύ περισσότερο από την απλή ανάλυση των προβλημάτων της ή τη συζήτηση για θεσμικά θέματα όπως ο Οργανισμός του Υπουργείου Εξωτερικών», επεσήμανε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την ολοκλήρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

Η κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας αμφισβητούνται και πλήττονται έμπρακτα από τη γειτονική χώρα, σημείωσε η βουλευτής του Μέρα25 Σοφία Σακοράφα.

«Εμείς ως Μέρα25 αυτό που απαιτούμε και έχουμε σαν στόχο είναι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα να μην εξαρτώνται από τρίτους».

Η κ. Σακοράφα επεσήμανε την συζήτηση του θέματος της ΑΟΖ και με ποιες χώρες γίνεται συζήτηση, καθώς και το εάν θα δημιουργηθεί πρόβλημα με οποιαδήποτε εξόρυξη γύρω από τα Δωδεκάνησα. Τέλος, σημείωσε:

«Θέσαμε το Παλαιστινιακό και το θέμα των αποζημιώσεων και ο κ. υπουργός απάντησε δεόντως».

«Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν απέδωσε καρπούς το ΕΣΕΠ», σημείωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνης Μυλωνάκης ζητώντας άμεσα την σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

«Η κατάσταση με την Τουρκία συνεχώς επιδεινώνεται. Δε χωράει αμφισβήτηση και αμφιβολία ότι επιδιώκει καθημερινά θερμό επεισόδιο. Οι σχέσεις μας με τις βαλκανικές χώρες, κυρίως την Βουλγαρία, τη Σερβία και την Αλβανία έχουν φύγει από τον έλεγχό μας. Η Τουρκία προσπαθεί να συμμαχήσει μαζί τους»

Ο κ. Μυλωνάκης επεσήμανε ότι πρέπει να τεθεί ένα δόγμα νέο απέναντι στην Τουρκία και να τεθούν κόκκινες γραμμές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει