Ενημέρωση με ένα κλικ

Δυσοίωνες προβλέψεις της Confcommercio για την Ιταλία

Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να επισημοποιήσει την υιοθέτηση πακέτου οικονομικών μέτρων στήριξης 55 δισεκατομμυρίων ευρώ

Τον κίνδυνο απώλειας 420.000 θέσεων εργασίας στην Ιταλία εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, προβλέπει η ιταλική εμπορική ένωση Confcommercio.

Ως προτεραιότητα η Confcommercio θέτει την στήριξη του εμπορικού και τουριστικού τομέα από την κυβέρνηση Κόντε, με τους εργαζομένους αυτών των τομέων να έχουν λάβει μόλις 600 ευρώ ως οικονομική βοήθεια από το ιταλικό δημόσιο, ως τώρα.

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Confcommercio πρόσθεσαν ότι, οι ως τώρα προοπτικές, προβλέπουν μια άκρως προβληματική φετινή τουριστική περίοδο στην Ιταλία.

Με εξαίρεση τους Ιταλούς πολίτες οι οποίοι κατέχουν εξοχικές κατοικίες η Confcommercio προβλέπει ότι μόνο το 20% των Ιταλών θα πάει φέτος διακοπές, με την συνολική ζημία μέχρι το τέλος του έτους να αγγίζει τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ, για το σύνολο του τομέα.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση Κόντε δεσμεύεται για ειδικό  «μπόνους», έως 500 ευρώ, στις λιγότερο εύπορες οικογένειες για να μπορέσουν να πάνε διακοπές, θέτοντας όμως τον όρο επιλογής θέρετρου εντός Ιταλίας.

Η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να επισημοποιήσει την υιοθέτηση πακέτου οικονομικών μέτρων στήριξης 55 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις ιταλικές οικογένειες και τις επιχειρήσεις.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει