Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταδιακή άρση μέτρων στην Βουλγαρία

Στον προγραμματισμό της μερικής άρσης μέτρων προχώρα η Βουλγαρία εντός της  επόμενης εβδομάδος.

Στον προγραμματισμό της μερικής άρσης μέτρων προχώρα η Βουλγαρία εντός της  επόμενης εβδομάδος.

Με εξαίρεση τοπικές κοινότητες οι οποίες έχουν τεθεί σε αυστηρό περιορισμό λόγω κορονοϊού, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε την έναρξη της σταδιακής άρσης των περιορισμών.

Αρχικά, πιθανολογείται η κατάργηση των σημείων ελέγχου των μετακινήσεων μεταξύ των πόλεων, από την Τετάρτη, ημέρα του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου στη Βουλγαρία, με τον Μπορίσοφ την προηγούμενη εβδομάδα να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Η επιβολή των περιορισμών στις μετακινήσεις ήταν σημαντική, δήλωσε ο ίδιος, ενώ οι πολίτες της Βουλγαρίας θα πρέπει να παραμείνουν πειθαρχημένοι κατά τις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα αισιόδοξο σενάριο το οποίο παρουσίασε, η υπουργός τουρισμού, Νικολίνα Ανγκέλκοβα σκοπεύει στην επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας από την 1η Ιουλίου στη Βουλγαρία.

Εντός του σεναρίου προβλέπεται έναρξη της τουριστικής σεζόν την 1η Ιουλίου, με τις προετοιμασίες να ξεκινούν στις 15 Ιουνίου. Η υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας τόνισε ότι δεν υπάρχουν ακυρωμένες κρατήσεις μετά τις 15 Ιουνίου, με τις δηλώσεις να μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας (BNR).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει