Ενημέρωση με ένα κλικ

Σταδιακή άρση μέτρων περιορισμού στην Ιταλία

Συνεχίζεται η άρση μέτρων στην Ιταλία, με τη χώρα να εισέρχεται στη δεύτερη φάση, επιστροφής της στην καθημερινότητα.

Συνεχίζεται η άρση μέτρων στην Ιταλία, με τη χώρα να εισέρχεται στη δεύτερη φάση, επιστροφής της στην καθημερινότητα.

Οι αποφάσεις της Ιταλικής κυβέρνησης, αναμένεται να προκαλέσει την επιστροφή 4.400.000 πολιτών στις εργασίες τους. Οι τομείς των επιχειρήσεων οι οποίοι αναμένεται να επαναλειτουργήσουν αφορούν τον οικοδομικό τομέα, την μόδα, την επιπλοποιεία, καθώς και την αυτοκίνηση με την κατανάλωση της Ιταλικής αγοράς να αναμένεται να αγγίξει ιστορικό χαμηλό.

Η επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου αναμένεται σε 2 εβδομάδες, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες προετοιμάζουν τους κοινόχρηστους χώρους, όπως αυτούς του μετρό.

Παράλληλα από αύριο Δευτέρα αναμένεται και η απόφαση σύμφωνα με την οποία τα καφέ και τα εστιατόρια θα μπορούν να δίνουν στους πελάτες έτοιμο φαγητό και ροφήματα, υπό τον όρο ότι θα καταναλώνονται μόνον στο σπίτι. Η πλήρης λειτουργία τους, έχει οριστεί για την 1η Ιουνίου.

Οι αρχές όμως δεν αποκλείουν το γεγονός σε περιοχές της χώρας με περιορισμένο αριθμό κρουσμάτων το σύνολο των καταστημάτων να μπορέσει να λειτουργήσει, τελικά, νωρίτερα απ’ ότι προβλέπει το σχέδιο άρσης μέτρων της κυβέρνησης της Ρώμης.

Παρόλα αυτά παραμένει σε ισχύ η υπεύθυνη δήλωση, την οποία οι Ιταλοί πρέπει να υπογράφουν σε κάθε έλεγχο αστυνομικών ή καραμπινιέρων. Στο εξής, οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι για να πηγαίνουν στην δουλειά, για λόγους υγείας, για έκτακτες, σοβαρές ανάγκες και για να επισκέπτονται ανθρώπους με τους οποίους διατηρούν «μόνιμη αισθηματική σχέση».

Παρά τις αμφιβολίες που υπήρξαν, οι αρχές αποσαφήνισαν ότι θα επιτρέπεται η συνάντηση με συζύγους, συντρόφους, συγγενείς έως και 6ού βαθμού, αλλά όμως όχι με φίλους.

Την ίδια στιγμή η ιταλική κυβέρνηση απευθύνει έκκληση για συνέχιση της τήλε -εργασίας, και από όσους υποχρεούνται να παρίστανται στους χώρους εργασίας τους να κρατούν πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να μετακινούνται -όταν αυτό είναι δυνατόν- με τα πόδια, με ποδήλατο ή ακόμη και με πατίνι.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει