Ενημέρωση με ένα κλικ

Το μήνυμα του Υπουργείου Εξωτερικών για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

Ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο twiiter

Με ανάρτηση του στο Twitter, το Υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου υπογράμμισε τη σημασία της αξιόπιστης δημοσιογραφίας.

«Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου- Ας αναλογιστούμε τη σημασία της αξιόπιστης δημοσιογραφίας. Η Ελλάδα υποστηρίζει ενεργά την ελευθερία του τύπου και την προάσπιση της ασφάλειας των δημοσιογράφων απανταχού»

Η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου επήλθε την 3ή Μαΐου 1993  με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων. Η ημέρα αυτή εορτάζεται στη μνήμη της Διακήρυξης του Βίντχουκ, ένα κείμενο που υπέγραψαν Αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 και στο οποίο ζητούσαν ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά Μ.Μ.Ε.

Επί της ημέρας τοποθετήθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σεκαλλεροπούλου αναφέροντας πως σε μια εποχή που τίποτε δεν είναι δεδομένο, η σημερινή παγκόσμια ημέρα Ελευθερίας του Τύπου μας δίνει την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την αξία του Τύπου και των δημοσιογράφων οι οποίοι ερευνούν. «Μας βοηθούν να προσανατολιστούμε με διαύγεια στον περίπλοκο και συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο μας» προσθέτει.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δηλώνοντας:

«Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ελευθερίας του Τύπου, καλούμε όλες τις κυβερνήσεις – και άλλους – να εγγυηθούν ότι οι δημοσιογράφοι θα μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά από αυτή»

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει