Ενημέρωση με ένα κλικ

Εκ νέου αύξηση νεκρών στην Ιταλία εντός 24ώρου

Μεγάλη αύξηση στον αριθμό θυμάτων κορονοϊού εντός 24ώρου, παρατηρήθηκε στην Ιταλία.

Μεγάλη αύξηση στον αριθμό θυμάτων κορονοϊού εντός 24ώρου, παρατηρήθηκε στην Ιταλία.

Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Ιταλία ανέρχεται πλέον σε 209.328, ενώ το σύνολο των νεκρών σε 28.710. Το σύνολο των ιαθέντων ανέρχεται σε 79.914.

Εντός 24ώρου κατεγράφησαν 474 θάνατοι καθώς και 1.900 νέα κρούσματα. Αντιθέτως 1.665 ασθενείς βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό, ενώ, 1.539 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 17.357 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Απόφαση κατ’οίκον περιορισμού έχει εκδοθεί για 81.808 κατοίκους.

Ταυτόχρονα εντός 24ώρου, μικρό περιορισμό παρουσιάζει ο ρυθμός μετάδοσης του ιού, με 65 λιγότερες μολύνσεις. Παρόλα αυτά τον τον μικρότερο ρυθμό μετάδοσης αντισταθμίζει ο αυξημένος αριθμός νεκρών με 205 περισσότερους θανάτους σε σχέση με χθές, ενώ και ο αριθμός ιαθέντων, εντός 24ώρου παρουσιάζει μείωση, με την ίαση 639 λιγότερων ασθενών.

Την εικόνα της Ιταλικής κατάστασης ολοκληρώνει η ολοένα και μειωμένη εισαγωγή ασθενών σε μονάδες εντατικής θεραπείας, όπως και οι συνολικές εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Η παρούσα κατάσταση ενισχύει τη θέση της ιταλικής κυβέρνησης για βαθμιαία επιστροφή στην καθημερινότητα καθώς και ότι η επιστροφή αυτή, είναι αναγκαίο να εξαρτηθεί από την πορεία των κρουσμάτων στις διάφορες περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές γνωστοποίησαν απόφαση τους, σύμφωνα με την οποία από τις 4 Μαΐου, οι χειρουργικές προστατευτικές μάσκες θα πωλούνται σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, στην τιμή των πενήντα λεπτών του ευρώ συν ΦΠΑ, η κάθε μία.

Με ανακοίνωση του το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης Σπαλαντσάνι, αναφέρει:

«Όλα δείχνουν πως από τον Ιούλιο θα μπορέσει να ξεκινήσει πειραματική φάση στον άνθρωπο, εμβολίου κατά του κορονοϊού, αποτέλεσμα ερευνών των Ιταλών επιστημόνων».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει