Ενημέρωση με ένα κλικ

Μίνι τσουνάμι στην νήσο Χρυσή μετά τον σεισμό 6 Ρίχτερ

Μίνι τσουνάμι εκδηλώθηκε στην νήσο Χρυσή μετά τον σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε ανοικτά της Ιεράπετρας

Μάρτυρες ενός σπάνιου γεγονότος έγιναν οι κάτοικοι της νήσου Χρυσή μετά τον σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ ο οποίος σημειώθηκε νότια της Ιεράπετρα, με τον σεισμό να προκαλεί ένα μίνι τσουνάμι στα νότια παράλια της Κρήτης.

Το φαινόμενο παρουσιάστηκε στη νήσο Χρυσή, όπως δήλωσαν ο καθηγητής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας και ο Δρ. Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Συστήματος Προειδοποίησης για Τσουνάμι της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Το μίνι τσουνάμι εκδηλώθηκε αρχικά με απόσυρση και κατόπιν επίκλιση του νερού της θάλασσας 20 λεπτά περίπου μετά την εκδήλωση του σεισμού, φαινόμενο το οποίο επαναλήφθηκε 3-4 φορές σύμφωνα με τη μαρτυρία του μεταπτυχιακού φοιτητή του ΠΜΣ “Στρατηγικες Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” και αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ροβυθάκη Εμμανουήλ. Η μεταβολή στη στάθμη της θάλασσας ήταν περίπου μισό μέτρο.

Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται επακριβώς για δεύτερη φορά καθώς την 1/7/2009, εκδηλώθηκε στην ίδια περιοχή με σεισμό μεγέθους 6,4 και ακριβώς παρόμοιο τοπικό τσουνάμι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει