Ενημέρωση με ένα κλικ

Δυσοίωνες προβλέψεις για τις αγορές στην Ιταλία με απώλειες 84 δισεκατομμυρίων ευρώ

Δυσοίωνα τα αποτελέσματα των ερευνών της Confcommercio και της Unimpresa

Δυσοίωνες οι προβλέψεις της εμπορικής ένωσης Confcommercio σχετικά με τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ιταλία.

Έρευνά της προβλέπει μείωση της καταναλώσεως κατά 84 δισεκατομμύρια ευρώ για την φετινή χρονιά, με πτώση 8% σε σχέση με το 2019. Η Confcommercio προβλέπει ότι:

«Μόνον από τον Οκτώβριο και πέρα η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει στη γνωστή της καθημερινότητα, και σε ό,τι αφορά τον τομέα του εμπορίου».

Η έρευνα αυτή αναφέρει συγκέντρωση των 3/4 της οικονομικής απώλειας αυτής στους τομείς της ένδυσης και υποδημάτων, των αυτοκινήτων, του πολιτισμού, των εστιατορίων, καφέ μπαρ και τουρισμού.

Ταυτόχρονα αναμένεται να πληγεί και ο τουρισμός με προβλέψεις μειώσεων κερδών στα ξενοδοχεία, κατά 48,5% για φέτος, ενώ για τα καφέ και τα εστιατόρια του 33,3%.

Από πλευράς της η εμπορική ένωση Unimpresa, προβλέπει ότι «η επιστροφή στην καθημερινότητα, στην Ιταλία θα ακολουθήσει αργούς ρυθμούς και ότι τον Ιούνιο, το ένα τρίτο των καταστημάτων δεν θα έχει, ακόμη, ανεβάσει ρολά».

Τέλος, τονίζεται ότι αν δεν «παγώσουν» οι πάγιες δαπάνες, όπως το ενοίκιο, οι διάφοροι λογαριασμοί, ο φόρος απορριμμάτων και εκείνος για τη χρήση δημόσιου χώρου πολλοί έμποροι δεν θα είναι σε θέση να διατηρήσουν ανοικτά τα καταστήματα τους.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει