Ενημέρωση με ένα κλικ

Σύμφωνος ο Τζεντιλόνι με την έκδοση κορονοοομολόγων

Υπέρ της έκδοσης κορονοομολόγων ο επίτροπος οικονομίας της Ευρωπαϊκής ΛΕνωσης, Παόλο Τζεντιλόνι

Σύμφωνο βρίσκει, τον επίτροπο Oικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πάολο Τζεντιλόνι, η έκδοση κορονοομολόγων.

«Χρειαζόμαστε ένα ευρωπαϊκό πακέτο ανάπτυξης και αυτό θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί με την έκδοση ομολόγων (κορωνοομολόγων). H έκδοση αυτών των ομολόγων θα πρέπει να είναι ειδικού σκοπού και ένα εφάπαξ μέτρο για εξαιρετικές καταστάσεις. Νομίζω ότι η Γερμανία και άλλες χώρες της βόρειας Ευρώπης θα μπορούσαν αυτό να το δεχτούν», δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Die Welt.

Οι δηλώσεις του επιτρόπου έρχονται την ίδια ώρα που και ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τάσσεται ενάντια στην έκδοση κορωνοομολόγων.

«Το μήνυμα προς τη βόρεια Ευρώπη είναι: Δεν μιλάμε για κοινοτικοποίηση-αμοιβαιοποίηση του χρέους. Θα πρόκειται για κοινά χρέη στον αγώνα κατά του κορονοϊού και των συνεπειών του, όχι για τα χρέη των τελευταίων 30 ετών» συμπλήρωσε ο Τζεντιλόνι

«Η κοινή ευρωπαϊκή απάντηση θα είναι κατάλληλη μόνο αν περιλαμβάνει την κοινή έκδοση των ευρωπαϊκών ομολόγων για να χρηματοδοτηθούν τα εθνικά σχέδια έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, χθες το βράδυ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει