Ενημέρωση με ένα κλικ

Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Κύπρο με σύνολο 426 κρουσμάτων και 12 νεκρών

Παράταση των ισχυόντων μέτρων για 14 μέρες

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κύπρου, ανακοίνωσαν 30 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊου, αποτέλεσμα διενέργειας 698 διαγνωστικών εξετάσεων.

Η εξέλιξη αυτή αυξάνει το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κύπρο, στα 426, περιλαμβανομένων δέκα στις Βρετανικές Βάσεις. Εκ των 30 νέων κρουσμάτων, τα 13 προέκυψαν έπειτα από ιχνηλάτηση επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 3 από ταξίδι, τρία από την Αραδίππου, ένα από ταξίδι και 13 από ιστορικό διερεύνησης.

Οι συνολικοί θάνατοι ανέρχονται σε 12, με την χθεσινή ανακοίνωση να προσθέτει στα θύματα έναν ακόμα άνδρα, ο οποίος έχασε την ζωή του προσβεβλημένος από κορονοϊό.

Αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών, η ανακοίνωση παράτασης των ισχυόντων μέτρων απαγορεύσεως πτήσεων για άλλες δεκατέσσσερις ημέρες, μέχρι τις 17 Απριλίου, μέσω του υπουργού Μεταφορών, Έργων και Επικοινωνίας της Κύπρου, Γιάννη Καρούσου, με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

«Αξιολογώντας την κατάσταση στην Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και την δεδομένη δραματική κατάσταση σε άλλα κράτη της Ευρώπης και παγκοσμίως, παρατείνουμε το διάταγμα για καθολική απαγόρευση των πτήσεων για άλλες δεκατέσσσερις (14) ημέρες», αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Καρούσος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει