Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπέρνι Σάντερς: Δημοσκόπηση καταγράφει άνοδο στα ποσοστά του

Προελαύνει στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Ο Μπέρνι Σάντερς συγκεντρώνει ποσοστό 32% στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των Δημοκρατικών ψηφοφόρων, καταγράφοντας άνοδο μετά τις επιδόσεις του στις προκριματικές εκλογές της Άιοβα και του Νιου Χάμσαϊρ.

Σύμφωνα με τη μηνιαία δημοσκόπηση των Washington Post-ABC ο γερουσιαστής του Βερμόντ που πριν από ένα μήνα βρισκόταν πίσω από τον Τζο Μπάιντεν πλέον παρελαύνει.

Σε αντίθεση με τον Μπάιντεν είδε τα ποσοστά του να καταρρέουν τον Φεβρουάριο μετά και τις εσωκομματικές εκλογές στην Άιοβα και το Νιου Χάμσαϊρ.

Ο 77χρονος πρώην αντιπρόεδρος είδε το ποσοστό του να πέφτει στο 16% στις σφυγμομετρήσεις του Φεβρουαρίου και να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Αρκετά χαμηλότερα ακολουθούν ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ με ποσοστό 14%, η γερουσιάστρια Ελίζαμπεθ Ουόρεν με 12% και ο Πιτ Μπούτιτζιτζ με 8%.

Η δημοσκόπηση είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες πριν από την αναμέτρηση που οργανώνεται στην πολιτεία της Νεβάδα κι όπου οι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών θα αποφασίσουν το Σάββατο για το χρίσμα.

Θα είναι η πρώτη τηλεμαχία της προεκλογικής αυτής εκστρατείας του δισεκατομμυριούχου Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον οποίο κατηγορούν οι αντίπαλοί του ότι «αγόρασε» τη θέση του στην κούρσα για τον προεδρικό θώκο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει