Ενημέρωση με ένα κλικ

Νικήτης ο Τζο Μπάιντεν στην Νότια Καρολίνα

Νίκη του Τζο Μπάιντεν στην Νότια Καρολίνα.

Η πρώτη πολιτεία στην οποία επικρατεί ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ,Τζο Μπάιντεν, γίνεται η Νότα Καρολίνα η οποία τον ανέδειξε στην εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου ή της υποψηφίας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, δίνοντας έτσι ώθηση στην εκστρατεία του και επιβεβαιώνοντας πως θα είναι πιθανόν ο κυριότερος αντίπαλος του δημοκρατικού σοσιαλιστή γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα της παράταξης.

Με πάνω από τα μισά εκλογικά τμήματα να έχουν ενσωματωθεί, ο γερουσιαστής Σάντερς έρχεται στη δεύτερη θέση με 19%, με τον Τζο Μπάιντεν να επικρατεί με πάνω από 50%, χάρη στις ψήφους των Αφροαμερικανών.

«Μου δώσατε ώθηση στον δρόμο για να πάω να δώσω μάχη με τον Ντόναλντ Τραμπ», είπε ο 77χρονος υποψήφιος επευφημούμενος μετά τη νίκη του «με μεγάλη διαφορά».

Η κούρσα αναμένεται μακρά ωσότου να αναδειχθεί ο υποψήφιος ή η υποψήφια των Δημοκρατικών που θα αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο στις εκλογές. Ο Μπάιντεν ελπίζει πάντως ότι με το αποτέλεσμα στη Νότια Καρολίνα αποκτά ορμή και ότι η δυναμική αυτή θα επαληθευτεί μεθαύριο, τη «Σούπερ Τρίτη», όταν ψηφίζουν 14 πολιτείες και δύο περιοχές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει