Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάιατ: Η Ελλάδα πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή

«Η συνεκπαίδευση παρουσιάζει την αμερικανική αφοσίωση στην συμμαχία με την Ελλάδα»

Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως ένα πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή, δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ και συνέχισε λέγοντας πως:

«Οι συνεκπαιδεύσεις των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, βοηθάνε στην επίτευξη των στόχων της άμυνας και της ασφάλειας όπως αυτοί τέθηκαν στη συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας, που υπεγράφη πρόσφατα».

Ο αμερικανός αξιωματούχος παραβρέθηκε σήμερα 19 Φεβρουαρίου με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της συνεκπαίδευσης της 1ης ταξιαρχίας αεροπορίας στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) και της 3rd Combat Aviation Brigade (3rd CAB) των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στο Στεφανοβίκειο.

Ο κ. Πάιατ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την συνεργασία των ενόπλων δυνάμεων των δύο χώρων και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα, με την ποικιλία του τοπίου της και το πολύ ωραίο κλίμα της, παρέχει ένα εξαιρετικό και μοναδικό περιβάλλον για την εκπαίδευση των πιλότων.

«Η συνεκπαίδευση αυτή, παρουσιάζει την αμερικανική αφοσίωση στην συμμαχία με την Ελλάδα και είναι μια απτή απόδειξη ότι οι ΗΠΑ δεσμεύονται για την ασφάλεια, την ευημερία και την δημοκρατία της Ελλάδας» είπε ο κ. Πάιατ και συνεχισε:

«Όπως ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην επιστολή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει