Ενημέρωση με ένα κλικ

Σαλβίνι: «Ναι» στην παραπομπή ψήφισε η Γερουσία

Ο Σαλβίνι επέμενε στη θέση του και υπερασπίστηκε όσα έκανε

Υπέρ της παραπομπής σε δίκη του Ματέο Σαλβίνι ψήφισε σήμερα η Γερουσία της Ιταλίας, για την υπόθεση εγκλωβισμού μεταναστών στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής «Gregoretti», τον περασμένο Ιούλιο.

Ο ακροδεξιός ηγέτης της Λέγκας του Βορρά κατηγορείται για στέρηση της ατομικής ελευθερίας σε 130 μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς είχε δώσει εντολή να παραμείνουν στο πλοίο για έξι ημέρες, μέχρι τη στιγμή που άλλα ευρωπαϊκά κράτη προθυμοποιήθηκαν να τους υποδεχθούν.

Όπως αναμενόταν, ο Σαλβίνι επέμενε στη θέση του και υπερασπίστηκε όσα έκανε, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι έκανε το χρέος του απέναντι στην πατρίδα του.

Μιλώντας νωρίτερα στην ολομέλεια της Γερουσίας, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «η υπεράσπιση των συνόρων ήταν χρέος μου. Η υπεράσπιση της πατρίδας είναι ιερό χρέος και θεωρώ ότι αυτό έπραξα. Πάντως δεν ζητώ να με βραβεύσουν και αν πρέπει να τελεσθεί δίκη, ας τελεσθεί».

Επίσης, δήλωσε πως οι αποφάσεις σχετικά με τους μετανάστες που επέβαιναν στο πλοίο ελήφθησαν από όλη την προηγούμενη ιταλική κυβέρνηση και όχι μόνον από τον ίδιο.

Ιταλοί αναλυτές σημειώνουν πως ο Σαλβίνι ίσως επιθυμεί την παραπομπή του σε δίκη, προκειμένου να μπορέσει να την εκμεταλλευθεί προς όφελός του και να παρουσιαστεί ως «πολιτικά διωκόμενος».

Υπάρχουν όμως στελέχη της κεντροδεξιάς συμμαχίας τα οποία τον προειδοποίησαν σήμερα ότι μια τέτοια δίκη, με την κατηγορία της στέρησης ατομικής ελευθερίας, μπορεί να έχει αβέβαια έκβαση και να οδηγήσει ακόμη και σε καταδίκη του σε κάθειρξη άνω των δέκα ετών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει