Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι κατά του ασφαλιστικού

Θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο, Πέμπτη οι συνταξιούχοι στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου μέλη του μικτού ενωτικού ταξικού συνταξιουχικού κινήματος «Η Συσπείρωση» απηύθυναν κάλεσμα για ευρεία συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το κτίριο του ΙΚΑ Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στις 10 το πρωί.

Ο αντιπρόεδρος της «Συσπείρωσης» Κωνσταντίνος Τσιτιρίδης κάλεσε τους συνταξιούχους να δώσουν δυναμικό παρών στην αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας «για σειρά ζητημάτων και με στόχο να μην περάσει το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και με το οποίο διατηρείται ο νόμος Κατρούγκαλου, τον οποίο οι σημερινοί κυβερνώντες χαρακτήριζαν αρνητικό».

Μεταξύ άλλων, οι συνταξιούχοι αντιτίθενται στην προσωπική διαφορά «που μας κυνηγάει μέχρι τα βαθιά γεράματα χωρίς την αύξηση ούτε του πληθωρισμού», όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά, αλλά στις περικοπές της «έστω κουτσουρεμένης σύνταξης του νόμου 4611/19, του ΕΚΑΣ που στήριζε τις χαμηλές συντάξεις και ιδίως τις αναπηρικές και στην εξαθλίωση του ΕΟΠΠΥ και των νοσοκομείων».

Όπως ανέφερε ο κ Τσιτιρίδης, σήμερα αντιπροσωπεία των συνταξιούχων κατέθεσε τα αιτήματά τους στα γραφεία βουλευτών της Θεσσαλονίκης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει