Ενημέρωση με ένα κλικ

Μάλτα: Εικονικές υπερωρίες δήλωναν οι μισοί αστυνομικοί!

Έκλεβαν επίσης καύσιμα από τα υπηρεσιακά οχήματα

Με την κατηγορία της απάτης συνελήφθησαν περισσότερα από τα μισά μέλη της Τροχαίας της Μάλτας χθες, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, καθώς όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, φέρονται να δήλωναν ψευδείς υπερωρίες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι περίπου 30 μέλη της Τροχαίας, που μετρά συνολικά περίπου 50, ανακρίνονται από την υπηρεσία Οικονομικού Εγκλήματος με την κατηγορία ότι τα τελευταία τρία χρόνια υπέβαλαν χαρτιά για εκατοντάδες ώρες υπερωρία, οι οποίες όμως ήταν εικονικές.

Κάποια μέλη της Τροχαίας κατηγορούνται επίσης για κλοπή καυσίμων από τα υπηρεσιακά οχήματα, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν στα δικά τους ιδιωτικά αυτοκίνητα.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Ρόμπερτ Αμπέλα, δήλωσε ότι είναι καλό που η αστυνομία διεξάγει εσωτερικές έρευνες σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται πληροφορίες από το Reuters.

«Αυτό επιβεβαιώνει ότι έχουμε μια λειτουργική αστυνομική δύναμη. Αν μετά τις έρευνες αυτές οι αρχές καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι κάποιοι θα πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη ή ότι θα πρέπει να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα, τότε αυτό θα γίνει», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Η Μάλτα είναι η μικρότερη χώρα της ΕΕ και τα τελευταία χρόνια συγκλονίζεται από καταγγελίες για διαφθορά, νεποτισμό και οικονομικές απάτες από την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει