Ενημέρωση με ένα κλικ

Τοξοβόλος του Συντάγματος: Η δράση του από τον Φεβρουάριο του 2011

Πλούσιο το βιογραφικό του δραπέτη που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τέσσερα αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και έξι σε βαθμό πλημμελήματος στον λεγόμενο «τοξοβόλο του Συντάγματος» τον ένα από τους τρεις συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική, στην Αγία Παρασκευή.

Ο «τοξοβόλος» είχε που δραπετεύσει τον περασμένο Ιούνιο από τις φυλακές Τίρυνθας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για σωρεία αδικημάτων και έχει «πλούσια» δράση.

Περίπου τρεις μήνες μετά την απόδρασή του συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, με λεία 150.000 ευρώ.

Τον Φεβρουάριο του 2011 έγινε γνωστός ως ο «τοξοβόλος του Συντάγματος», όταν κατά τη διάρκεια επεισοδίων σήκωσε το τόξο για να ρίξει βέλος προς το Κοινοβούλιο και την αστυνομία.

Συνελήφθη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τότε είχε πει ότι το τόξο ήταν ψεύτικο.

Ο 32χρονος ήταν ήδη γνωστός στις Αρχές, καθώς το 2006 και το 2007 είχε συλληφθεί για επεισόδια στην Αθήνα και το Μον Παρνές. Και τις δύο φορές είχε αθωωθεί.

Το 2013 είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης.

Το 2015, ενώ ήταν ήδη έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών για ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη τον Μάιο του 2011 κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί δύο αστυνομικοί και ένας νεαρός.

Τον Ιούνιο του 2019, ο «τοξοβόλος του Συντάγματος» απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας. Δύο μήνες μετά, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε βάσει γενετικού υλικού ότι ο 32χρονος συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει