Ενημέρωση με ένα κλικ

Συνελήφθη ο δραπέτης «τοξοβόλος του Συντάγματος»

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής τη νύχτα στα Εξάρχεια

Η Αντιτρομοκρατική στη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποίησε τα ξημερώματα στα Εξάρχεια, πέρασε χειροπέδες στον «Τοξοβόλο του Συντάγματος» τον 25χρονο Γιάννη Μιχαηλίδη, που είχε αποδράσει πριν από μήνες από τις φυλακές της Τύρινθας.

Μαζί του συνελήφθησαν και δυο γυναίκες, με την Αντιτρομοκρατική να ανακοινώνει πως στην κατοχή τους βρήκε μεγάλο οπλισμό.

Ο Μιχαηλίδης εντοπίστηκε σε σπίτι της περιοχής των Εξαρχείων, το οποίο ανήκει σε φίλη του και οι αρχές εκτιμούν πως μάλλον την είχε επισκεφθεί και δεν έμενε εκεί.

Μαζί του συνελήφθη η φίλη του και ακόμα μία γυναίκα. Η μια από τις δυο γυναίκες είχε απασχολήσει ξανά τις αρχές, όταν είχε εμπλακεί στην απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη με ελικόπτερο και είχε κατηγορηθεί πως είχε βοηθήσει την Πόλα Ρούπα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική παρακολουθούσε εδώ και καιρό τον «Τοξοβόλο» και τις επαφές του.

Οι πρώτες πληροφορίες για την επιχείρηση αναφέρουν πως στην κατοχή των τριών συλληφθέντων βρέθηκε οπλισμός, αλλά και πως ο «Τοξοβόλος» δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ο Μιχαηλίδης ήταν κρατούμενος στις φυλακές της Τίρυνθας από όπου είχε αποδράσει τον περασμένο Ιούνιο και αναζητούνταν.

Είχε κατηγορηθεί μεταξύ άλλων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ο χαρακτηρισμός «τοξοβόλος» τον συνοδεύει από επεισόδια που είχαν γίνει στο κέντρο της Αθήνας το 2011, με τον ίδιο να καταγράφεται να στρέφει ένα τόξο προς τη Βουλή.

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει στις ανακριτικές αρχές ότι το τόξο του είναι ψεύτικο και ότι δε θα μπορούσε να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν.

Μέσα στην ημέρα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει