Ενημέρωση με ένα κλικ

Κοινωνικό μέρισμα: Διευκρινίσεις ΗΔΙΚΑ για τα εξαρτώμενα μέλη

Μετά από τις ηχηρές αντιδράσεις χιλιάδων πολιτών για τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στο κοινωνικό μέρισμα, αλλά και τους αποκλεισμούς ατόμων που πληρούν τις προϋποθέσεις η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ανήρτησε ανακοίνωσε με την οποία διευκρινίζει “ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα.”

Η ΗΔΙΚΑ αναγκάστηκε να κάνει αυτή την διευκρίνιση, καθώς εδώ και αρκετές ώρες έχει προκύψει με τις διπλές φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλουν οι ΑμεΑ.

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι καταγγελίες ανθρώπων που φτάνουν στον “Συνήγορο των ΑμεΑ” με δεκάδες ανθρώπους να διαμαρτύρονται διότι μένουν εκτός μερίσματος.

Υπενθυμίζεται ότι το μέρισμα θα καταβληθεί μόνο σε όσους λαμβάνουν αναπηρικό προνοιακό επίδομα από τον ΟΠΕΚΑ και όχι αναπηρική σύνταξη. Τέλος, οι δικαιούχοι θα πρέπει να δείξουν μεγάλη προσοχή στα ΙΒΑΝ που δηλώνουν, που πρέπει να είναι στο όνομα τουλάχιστον του ενός δικαιούχου. Αν αυτό δεν συμβεί τότε οι δικαιούχοι θα πρέπει να προχωρήσουν σε διόρθωση στην τράπεζα έως τις 27 Δεκεμβρίου.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει