Ενημέρωση με ένα κλικ

Έρχεται Τειρεσίας για όσους δεν πληρώνουν το ενοίκιο τους

Αν έχουν αφήσει απλήρωτα ενοίκια σε προηγούμενο ιδιοκτήτη ή αν έχουν αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς, θα μπορούν οι νέοι ιδιοκτήτες να βλέπουν το προφίλ τους και να τους αποφεύγουν.

Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου πριν συμφωνήσει με έναν ενοικιαστή θα έχει την δυνατότητα να αποκτήσει πρόσβαση στον Τειρεσία και με ένα κλικ θα μπορεί να μπαίνει στο οικονομικό του «προφίλ» και να μάθει αν έχει συνήθειο να αφήνει «φέσια»..

Τειρεσίας» για τους κακοπληρωτές ενοικιαστές | Lykavitos.gr

Το σχετικό μητρώο είναι στα «σκαριά» και θα διευκολύνει αρκετούς ιδιοκτήτες, οι οποίοι σήμερα κινδυνεύουν ακόμη και να πληρώσουν «φουσκωμένους» φόρους από ανείσπρακτα ενοίκια εάν δεν προσφύγουν στην δικαιοσύνη, κάτι που ενδεχομένως να είχαν αποφύγει αν εκ των προτέρων υπήρχε η δυνατότητα πρόσβασης στο «προφίλ» συνέπειας πληρωμών του νοικάρη τους.

Επί της ουσίας θα υπάρχει ένα μητρώο όπου θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία των ενοικιαστών και το προφίλ τους. Αν δηλαδή έχουν αφήσει απλήρωτα ενοίκια στον προηγούμενο ιδιοκτήτη ή αν έχουν αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος ή νερού.

Το γεγονός ότι αρκετοί ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν με ποιον συναλλάσσονται έχει συμβάλλει και στο φαινόμενο των ανείσπρακτων ενοικίων, όπου αρκετοί ιδιοκτήτες όχι μόνον δεν εισπράττουν αυτά που έχουν συμφωνήσει, αλλά κινδυνεύουν κιόλας να πληρώσουν επιπλέον φόρο ως και 45%, αν δεν καταφύγουν σε συγκεκριμένες νομικές ενέργειες.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει