Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυτά είναι τα έξι προγράμματα που θα “τρέξει” ο ΟΑΕΔ τον επόμενο μήνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dimosio.gr o ΟΑΕΔ “έχει στα σκαριά” ήδη έξι προγράμματα που σκοπεύει να υλοποιήσει μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ειδικότερα, οι προκύπτουσες θέσεις απασχόλησης αναμένεται να δώσουν “ανάσα σε πάνω από 28.400 ανέργους που βιώνουν δύσκολες στιγμές στη χώρα μας.

Τα προγράμματα θα ξεκινήσουν σταδιακά και θα βρίσκονται στο σύνολο τους στον «αέρα» μέσα στο επόμενο τρίμηνο, δηλαδή μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου

Συγκεκριμένα τα προγράμματα που θα ενεργοποιηθούν είναι:

Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 10.000 ανέργους νέους ηλικίας έως 29 ετών στις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 2.000 ανέργους 18-29 ετών περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 4.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες, με έμφαση στις γυναίκες (Α΄ ΚΥΚΛΟΣ).

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση έως 5.000 ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περιφέρειες σε Μετάβαση, με έμφαση στις γυναίκες (Β΄ ΚΥΚΛΟΣ).

Ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 3.400 ανέργων, στο πλαίσιο της δίκαιης μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Πρόγραμμα επιχορήγησης 4.000 νεοφυών επιχειρήσεων στην ψηφιακή οικονομία για 3.000 ανέργους 18-29 ετών και 1.000 ανέργους 30 ετών και άνω.

Μετά τη δημοσιοποίηση των προκηρύξεων, θα δοθεί ικανό χρονικό διάστημα στους ενδιαφερόμενους για την υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει