Ενημέρωση με ένα κλικ

Πάγιες δαπάνες: Τέλος χρόνου για την υποβολή Ε3 – Δείτε πότε ξεκινά ο συμψηφισμός με φόρους και εισφορές

Σε λίγες ώρες λήγει η προθεσμία της υποβολής των εντύπων Ε3 για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που θα διεκδικήσουν τη λήψη της ενίσχυσης στο πλαίσιο του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών, με τη μορφή κουπονιού για κάλυψη ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων.

Πάνω από 130.000 αιτήσεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, έχουν υποβληθεί πάνω από 130.000 αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι για να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να οριστικοποιήσουν το έντυπο Ε3, ανεξάρτητα από το αν έχουν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωση, η οποία σε κάθε περίπτωση μπορεί να οριστικοποιηθεί μέχρι τις 27 Αυγούστου.

Μέχρι το τέλος Ιουλίου προγραμματίζεται να ξεκινήσει ο συμψηφισμός με τις φορολογικές και τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις που θα δημιουργηθούν, όπως ο φόρος εισοδήματος, ο ΦΠΑ και ασφαλιστικές εισφορές.

Το ποσό που θα λάβουν οι επιχειρήσεις θα υπολογίζεται αυτόματα και θα πιστώνεται στον λογαριασμό τους στο σύστημα Taxis για να πληρωθούν οι φόροι ή/και στον ΕΦΚΑ για να καταβληθούν οι εισφορές. Η επιδότηση που θα λάβουν θα υπολογιστεί ως ποσοστό επί των παγίων δαπανών που πραγματοποιήθηκαν το 2020 ενώ θα αφαιρούνται τυχόν ενισχύσεις που έχουν λάβει από το Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει