Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Agenda της 20ης Φεβρουαρίου

Τι περιλαμβάνει η Agenda της 20ης Φεβρουαρίου 

Σύμφωνα με το εορτολόγιο, σήμερα, Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, είναι η Τσικνοπέμπτη.

H 20ή Φεβρουαρίου είναι η 51η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.

Ανατολή ηλίου στην Αττική στις 07:09 και δύση ηλίου στις 18:08 με διάρκεια ημέρας 10 ώρες και 58 λεπτά. Σελήνη 26,6 ημερών.

Σήμερα, είναι:

  • Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης
    Καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2007 και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Φεβρουαρίου.
    Στόχος της είναι η προσπάθεια να αντιμετωπισθούν με διεθνείς δράσεις η φτώχεια, η ανεργία και ο κοινωνικός αποκλεισμός, μέσα σε μια ανοιχτή και παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Η κοινωνική δικαιοσύνη αποτελεί προϋπόθεση για την κοινωνική αρμονία και την ισότητα των πολιτών ενός κράτους.

  • Η Τσικνοπέμπτη

    Η Τσικνοπέμπτη είναι γιορτή της ορθόδοξης παράδοσης στην οποία καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες κρέατος. Λαμβάνει χώρα την Πέμπτη, λόγω του ότι οι ημέρες Τετάρτη και Παρασκευή είναι «νήστιμοι ημέραι», της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της καλούμενης Κρεατινής. Προηγείται αυτής η πρώτη κατά σειρά εβδομάδα, η Προφωνή, και ακολουθεί η τρίτη εβδομάδα της Τυροφάγου. Πραγματοποιείται κάποιες ημέρες πριν από την έναρξη της μεγάλης νηστείας της Σαρακοστής.

Παρόμοιες γιορτές έχουν και άλλα χριστιανικά έθνη, όπως το Weiberfastnacht στη Γερμανία και τη Mardi Gras (Λιπαρή Τρίτη) στη Γαλλία που όμως αντιστοιχεί στην Ορθόδοξη Καθαρά Δευτέρα. Η τελευταία γιορτάζεται και σε άλλοτε γαλλόφωνες περιοχές, όπως στη Νέα Ορλεάνη.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει