Ενημέρωση με ένα κλικ

Στον Παναθηναϊκό το Λιγκ Καπ – Συγκλονιστικός τελικός από τους αιώνιους

Tον πρώτο του τίτλο στο ανδρικό βόλεϊ μετά από 10 χρόνια και τον πρώτο στο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς πανηγυρίζει ο Παναθηναϊκός.

Μετά από συγκλονιστικό αγώνα τριών και πλέον ωρών ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει 3-2 σετ και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου τελικού.

Οι αθλητές και των δύο ομάδων έδωσαν τα ρέστα τους στο τερέν και διαφήμισαν το βόλεϊ.

Πολυτιμότερος αθλητής της διοργάνωσης αναδείχτηκε ο Δανός πασαδόρος του Παναθηναϊκού Αξέλ Γιάκομπσεν που έκανε ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του. Μεγάλη εμφάνιση για την αθηναϊκή ομάδα έκαναν οι Ζήσης, Ανδρεόπουλος και Ρανγκέλ ενώ ο Τσάτσιτς αναδείχτηκε ο παίκτης του χρυσού σετ.

Μοιραίος ο Αλέξανδρος Ράπτης που αγωνίστηκε παρότι είχε υψηλό πυρετό. Πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού ο Ραφαήλ Κουμεντάκης αλλά και ο Ανδρέας Ανδρεάδης που μετά την είσοδο τους στα μέσα του 2ου σετ έδωσαν λύσεις για τον Ολυμπιακό όσον αφορά το τελικό σκορ αλλά όχι και στο τάι μπρέικ που κρίθηκε στην αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα του Τσάτσιτς και τις εκπληκτικές άμυνες του Ζήση.

Τι έγινε στο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο ματς με πιεστικό και σερβίς με τακτική στόχευση πάνω στον Χουσάι και σε συνδυασμό με το μεγάλο του όπλο το μπλοκ κατάφερε να ξεφύγει με πέντε πόντους 15-10. Οι πράσινοι διατήρησαν και μεγάλωσαν αυτό το προβάδισμά τους για να φτάσουν στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-17.

Στη συνέχεια, αν και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 10-6, ο Ολυμπιακός αντέδρασε και ισοφάρισε σε 13-13. Το ματς κινήθηκε στην ισοπαλία σε κρίσιμο σημείο (23-23), αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτό που έκανε το 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα από νωρίς και έτσι μείωσε σε 2-1 στα σετ με 25-16.

Στο τέταρτο σετ οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το 13-13. Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός με τον Κουμεντάκη να κάνει τρομερό παιχνίδι κατάφερε να ξεφύγει με τέσσερις πόντους, στη συνέχεια να κατακτήσει το σετ με 19-25 και να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε εκεί. Ο Ολυμπιακός ήταν μία ταχύτητα πάνω από τον Παναθηναϊκό κατέκτησε και το τάι μπρέικ με 15-10 και έστειλε το παιχνίδι στο χρυσό σετ.

Εκεί, ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και προηγήθηκε με 2-5, αλλά ο Παναθηναϊκός με επί μέρους 6-1 χάρη στα σερβίς του Πανταλέοντα προηγήθηκε με 8-6. Με δύο πόντους από τον Κουμεντάκη  έγινε το 8-8, με τους πράσινους να ξεφεύγουν ξανά με δύο πόντους (10-8) και στη συνέχεια με 12-9 με έναν άσο του Τσάτσιτς.

Ο Ολυμπιακός μείωσε στον πόντο με δύο δύσκολες επιθέσεις από τους Κουμεντάκη και Χουσάι και με επίθεση άουτ του Στάροβιτς έκανε το 13-13. Ο Τσάτσιτς με δύο επιθέσεις από τα τρία μέτρα έδωσε το τρόπαιο στον Παναθηναϊκό.

Τα σετ: 25-17, 28-26, 16-25, 19-25, 10-15, 15-13.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει