Ενημέρωση με ένα κλικ

Νίσυρος: Επίδομα γέννησης 3.000 ευρώ δίνει ο δήμος σε κάθε νέα οικογένεια

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος θέτει σε εφαρμογή ο δήμαρχος Χριστοφής Κορωναίος, στηρίζοντας έμπρακτα τους μόνιμους κατοίκους του νησιού.

Μια αποφασιστική κίνηση για την ενίσχυση της οικογένειας και την ανάσχεση της δημογραφικής συρρίκνωσης ανέλαβε ο Δήμος Νισύρου, θεσπίζοντας ένα γενναιόδωρο επίδομα γέννησης ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παιδί που έρχεται στη ζωή. Η πρωτοβουλία, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από εισήγηση του δημάρχου Χριστοφή Κορωναίου, στοχεύει να προσφέρει μια ουσιαστική οικονομική ανάσα στους νέους γονείς και να δημιουργήσει ισχυρά κίνητρα παραμονής στο νησί.

Δικαιούχοι του αφορολόγητου βοηθήματος είναι οι γονείς που είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Νισύρου κατά τη στιγμή της γέννησης. Το ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί το ανώτατο προβλεπόμενο όριο βάσει του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα καταβάλλεται εφάπαξ και δεν προσμετράται στα εισοδηματικά κριτήρια άλλων κοινωνικών παροχών. Για την άμεση ενεργοποίηση του μέτρου έχει ήδη εξασφαλιστεί σχετική πίστωση 9.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του 2026.

«Η Νίσυρος πιστεύει στο μέλλον της και το μέλλον είναι τα παιδιά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωναίος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή συμβολίζει μια ζεστή αγκαλιά σε κάθε νέο μέλος της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, ο δήμος σχεδιάζει την επέκταση της στήριξης, εξετάζοντας τη θέσπιση μηνιαίου βοηθήματος ύψους 150 ευρώ για παιδιά έως πέντε ετών, ενισχύοντας έτσι το πλαίσιο κοινωνικής πρόνοιας για τους δημότες του νησιού.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com