Ενημέρωση με ένα κλικ

Γώγος: Προσπάθεια να σωθούν τα Χριστούγεννα – Η πίεση στο σύστημα είναι μεγάλη

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμός ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να «σωθούν» τα Χριστούγεννα. Τόνισε, πως δεν μπορούμε να βγούμε από το Lockdown στις 30/11.

«Ο τι μπορεί να σωθεί θα σωθεί προφανώς,  αρκεί να είναι με ασφάλεια αυτή είναι όλη η διαδικασία», είπε συγκεκριμένα. Ο κ.Γώγος σχολίασε πως η στρατηγική είναι να μπορέσουμε να κρατήσουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο την νόσο, ώστε η νοσηλεία ασθενών να είναι ελεγχόμενη και η επιδημιολογική καμπύλη να κρατηθεί κάπως χαμηλά.

Ο καθηγητής τόνισε ότι, υπάρχει μια κάμψη- επιπέδωση της καμπύλης τις τελευταίες μέρες. Μάλιστα, φαίνεται ότι αυτό θα διατηρηθεί, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο είναι καιρός να συμβεί.

Όπως ανέφερε ο κ.Γώγος, εκτιμά και ελπίζει σταδιακά να πέσουμε κάτω από τα 2000 κρούσματα ημερησίως.

«Η πίεση στο σύστημα είναι μεγάλη», υπογράμμισε παράλληλα, εξηγώντας πως υπάρχει μεγάλη συρροή ασθενών που είναι αποτέλεσμα της προηγούμενης επιδημικής αύξησης ασθενών στη χώρα μας.

“Φυσικά και δεν είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε από Δευτέρα”, δήλωσε ο καθηγητής. Συγκεκριμένα, διατύπωσε την εκτίμηση πως χρειάζεται τουλάχιστον μια εβδομάδα επέκτασης των περιορισμών προκειμένου να παγιωθεί όποια επιπέδωση της καμπύλης παρατηρηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει