Ενημέρωση με ένα κλικ

Φαρμακεία: Δείτε τις οδηγίες και τα μέτρα προστασίας για τις αποστάσεις

Ποια τα μέτρα προστασίας στα φαρμακεία, σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ.

Για τις διατάξεις της υπ΄αριθμόν Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 36857/14.06.2020 ΚΥΑ με τίτλτο «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» ενημερώνει τα μέλη του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική επιστολή του ΠΦΣ, «στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι διοικήσεις τους οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση, κατά την προσέλευση των καταναλωτών (…) αποστάσεων» και για τα φαρμακεία, συγκεκριμένα, ορίζεται ως «υποχρεωτική η αναλογία του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. και ελάχιστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ τους».

Επίσης υποχρέωση των φαρμακείων είναι και η «διασφάλιση του μη σχηματισμού ουράς άνω των πέντε (5) ατόμων» σε αυτά.

Σημειώνεται πως – σύμφωνα με το άρθρο 26 της εν λόγω ΚΥΑ – η ισχύς του παραπάνω μέτρου αφορά στο διάστημα από τις 15 Ιουνίου 2020 έως τις 28 Ιουνίου 2020.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More