Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Άμεση Δράση “τιμωρεί” αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, καθώς εν έτη 2020, υπάρχουν ακόμη τραγικά περιστατικά που μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Securitynews.gr κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει στην Άμεση Δράση και κατ’επέκταση στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές ένα ακόμη περιστατικό “φίμωσης” αστυνομικών έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, καθώς όπως πληροφορηθήκαμε, έπειτα από καταγγελία, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ “τιμωρήθηκαν” με απόσπαση από την μάχιμη και καθημερινή τους υπηρεσία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σε γραφεία Αστυνομικών Τμημάτων και υπηρεσίες όπως αυτή των Μεταγωγών.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Securitynews.gr η συγκεκριμένη είδηση έσκασε σαν  κεραυνός εν αιθρία και αποτέλεσε ένα ακόμη περιστατικό συστηματικής και παράλογης στοχοποίησης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά η “εντολή” δόθηκε όχι από την ΓΑΔΘ, αλλά από ανώτατο διοικητικό στέλεχος της Άμεσης Δράσης.

“Η αφορμή”

Η “τιμωρητική” απόσπαση συνέβη όπως τονίζει με δηλώσεις του στο Securitynews.gr ο κ.Γεώργιος Χατζόπουλος, επειδή τέσσερεις αστυνομικοί  “τόλμησαν πριν λίγες μέρες σε ανάρτηση στην ομάδα του Προέδρου της Ένωσης για περιστατικό με πάρα πολλές προσαγωγές αλλοδαπών έπειτα  από επεισόδια και  παραμονή στο σημείο για 3,5 ολόκληρες ώρες των ομάδων για την μεταφορά αυτών σε διάφορα τμήμα να σχολιάσουν τα κακώς κείμενα της υπηρεσίας”.

Επιπροσθέτως, ο κ.Χατζόπουλος Γενικός Γραμματέας ΕΑΥΘ σημειώνει ότι “Παρακολουθούν τα Facebook των συναδέλφων της ΔΙΑΣ και τους στέλνουν εκδικητικές αποσπάσεις Απίστευτο και όμως αληθινό. Αυτά συμβαίνουν στην ομάδα ΔΙΑΣ”.

Και προσθέτει πως: “Οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν να επισκεφθούν τις αλλαγές κάτι μήνες, οι άνθρωποι οι οποίοι ασκούν διοίκηση μέσω Viber, οι οποίοι ιδρύουν γραμματείες και παραγραμματείες για τους δικούς τους λόγους πλέον παρακολουθούν και τα Facebook των συναδέλφων και όποιος τολμάει να γράψει τα στραβά και ενημερώνει το σωματείο ΔΙΩΧΝΕΤΑΙ”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης κ.Θεόδωρος Τσαϊρίδης, ο οποίος δηλώνει στο Securitynews.gr ότι: “Η σημερινή δίωξη  τριών συναδέλφων της ΔΙΑΣ με εκδικητικές αποσπάσεις, λόγω σχολίων σε ανάρτηση στο διαδίκτυο για τα κακώς κείμενα της υπηρεσίας αποδεικνύει ξεκάθαρα το χάος που χωρίζει χαμηλόβαθμο προσωπικό από την Ηγεσία της υπηρεσίας και αποτελεί μαύρη σελίδα για την ΓΑΔΘ. Τέτοιες πρακτικές του “θα σε στείλω…” θυμίζουν άλλες εποχές οι οποίες από ότι φαίνεται λανθασμένα πιστεύαμε ότι είχαν εκλείψει από το σώμα της ΕΛ. ΑΣ. συμπληρώνει ο κ.Τσαϊρίδης.

Ενώ τονίζει ακράδαντα ότι: “Δυστυχώς, όταν διοικείς μια υπηρεσία 400 ατόμων που όλοι την θεωρούν και όχι άδικα από τα στολίδια της ΕΛ. ΑΣ. και δεν μπαίνεις στον κόπο καν – να κατέβεις στο – 2 που αλλάζουν και να τους ακούσεις -να πας στα σημεία που είναι ακίνητοι το χειμώνα με 0 βαθμούς και το καλοκαίρι με 40, να μπεις στην ψυχολογία τους που κυκλοφορούν με τις ίδιες στολές από το 2010 και ληγμένα αλεξίσφαιρα για τα οποία αν κάνουν αναφορά θα βρεθούν τιμωρία, -που είναι σε 34 δευτερόλεπτα στο σημείο και καλούνται σε απολογία για καθυστερημένη αντίδραση -που τρέχουν στα σημεία άμεσα κάνουν συλλήψεις και περιμένουν 3.30 ώρες για να μεταφερθούν οι συλληφθέντες -που πιάνουν την μία μέρα λίστες και την άλλη μέρα φυλάνε ακίνητοι χριστουγεννιάτικα δέντρα και προξενεία τότε, είναι δεδομένο ότι θα χάσεις την εμπιστοσύνη του προσωπικού και το μόνο που θα καταφέρεις με εκδικητικές πρακτικές είναι απλά να οδηγήσεις την κατάσταση στα άκρα.

Τέλος ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης αναφέρει πως: “Aυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε είναι ότι αυτά τα σχόλια αλλά και όλα τα παράπονα είναι μια κραυγή αγωνίας για την κατρακύλα της υπηρεσίας από αυτούς που το 2010 μέσα σε μια νύχτα βρέθηκαν καβάλα σε μια μηχανή και μετά από 10 χρόνια βρίσκονται ακόμα εδώ με διαλυμένους αυχένες ώμους μέσες, έχοντας κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των πολιτών αλλά δυστυχώς όχι της ίδιας τους της Διοίκησης. Η Ένωση όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια είναι απέναντι σε τέτοιες πρακτικές που μας προσβάλλουν όλους και θα κάνουμε ότι χρειαστεί Θεωρώ δεδομένο ότι και η Ηγεσία της ΓΑΔΘ θα πράξει το αυτονόητο και θα στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές δεν χωράνε στο σώμα της Αστυνομίας” καταλήγει ο κ.Τσαϊρίδης.

Το περιστατικό χρήζει αναμφισβήτητα διερεύνηση και ως Securitynews.gr δεσμευόμαστε να ερευνούμε και να επισημαίνουμε τα λάθη και τις παραλείψεις που εκθέτουν τόσο τους αστυνομικούς όσο και το ίδιο το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πηγή: securitynews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει