Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Ξεκινούν τα τεστ στον πληθυσμό!

Στο δρόμο 500 συνεργεία του ΕΟΔΥ - Ξεκινούν προσλήψεις προσωπικού από τον Οργανισμό

Ο ΕΟΔΥ αναλαμβάνει τη συγκρότηση και λειτουργία των Κινητών Ομάδων Υγείας, μισθώνοντας έως 500 οχήματα ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού ως πρωτοβάθμιες μονάδες παροχής φροντίδων υγείας.

Οι συγκεκριμένες μονάδες θα ενταχθούν λειτουργικά στον Οργανισμό και η ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας τους, ξεκινάει από αύριο, 8 Απριλίου.

Στο πλαίσιο αυτό 500 κινητές ομάδες υγείας ρίχνονται στη μάχη κατά του κορονοϊού, για την κατ’ οίκον διενέργεια διαγνωστικών τεστ και νοσηλευτική βοήθεια σε ύποπτα ή πιθανά κρούσματα κορονοϊού

Όπως καθορίζεται μεταξύ άλλων στην Κοινή Απόφαση των Υπουργών Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης:

«Οι περιοχές δραστηριοποίησής τους στην Επικράτεια προσδιορίζονται από τον ΕΟΔΥ ως φορέα υλοποίησης σύμφωνα με τη στρατηγική των ελέγχων και με κριτήριο την έμφαση που πρέπει να προσδίδεται σε τοπικούς ελέγχους συγκεκριμένων γεωγραφικών περιοχών» αναφέρεται στην ανακοίνωση που συνεχίζει:

«Επιμέρους σημεία αυξημένης δραστηριοποίησης εντός της ελληνικής Επικράτειας μπορεί να προσδιορίζονται ειδικότερα από τον ΕΟΔΥ ως φορέα υλοποίησης, σύμφωνα με τη στρατηγική και τα κριτήρια του προηγούμενου εδαφίου, ανάλογα με τις ανάγκες κατά την εξέλιξη της πανδημίας».

Τα τεστ που θα πραγματοποιούν τα συνεργεία, θα γίνονται από πόρτα σε πόρτα, από νοσηλευτές που θα λαμβάνουν δείγματα βιολογικού υλικού από ύποπτα κρούσματα.

Για το σκοπό αυτό το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ ενισχύεται με 100 νέα στελέχη για τη διαχείριση των κλήσεων των ΚΟΜΥ ενώ, όπως διαβάζουμε στο healthreport.gr, η διαχείριση των συμβάντων θα γίνεται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος κατευθύνοντας τα μέλη των ομάδων, που θα φέρουν ατομικό εξοπλισμό προστασίας, να προχωρήσουν στη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού.

Οι συνιστώμενες ΚΟΜΥ εντάσσονται στο δίκτυο της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και διασυνδέονται μέσω της Πρωτοβάθμιας φροντίδας και με άλλες οργανικές μονάδες παροχής υγείας.

Ως επόπτης κάθε ΚΟΜΥ ορίζεται ένας ιατρός της οικείας ΤΟΜΥ είτε, σε περίπτωση έλλειψης, ιατρός της οικείας ΔΥΠΕ στην οποία η οικεία ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού δραστηριοποιείται. Κάθε ΚΟΜΥ αποτελείται από κλιμάκιο τουλάχιστον δύο ατόμων: τουλάχιστον έναν νοσηλευτή και έναν οδηγό.

Για την στελέχωση των κινητών προσλαμβάνονται από τον ΕΟΔΥ με απόλυτη σειρά χρονικής προτεραιότητας αίτησης, συνολικά οι ακόλουθες ειδικότητες:

  • 500 θέσεις ΔΕ νοσηλευτών
  • 500 θέσεις ΔΕ φυσικών προσώπων με δίπλωμα οδήγησης
  • 100 θέσεις ΠΕ διοικητικού για τη στελέχωση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ

Οι προσλήψεις πραγματοποιούνται με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου διαρκείας 3 μηνών, με δυνατότητα παράτασής τους για ένα επιπλέον τρίμηνο.

Ο ΕΟΔΥ προβαίνει άμεσα στην πρόσληψη των επιλεγέντων κατά σειρά υποβολής αίτησης, χωρίς να προβλέπεται διαδικασία υποβολής ενστάσεων μέχρι πλήρωσης όλων των θέσεων εργασίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει